Юношите младша възраст на „Берое“, ръководени от Господин Мирчев, се наложиха с 3:0 над състава на „Пирин 2001“ след попадения на Преслав Георгиев, Христо Митев и Ивелин Илиев през втората част на срещата. Двубоят бе от пети кръг на Елитната група до 17 години и след него „старозагорци“ са с актив от 9 точки.

beroeu17-pirinu17_10

Още в 3-ата минута Михаел Лалев бе изведен зад защитата на гостите, но вместо да намери целта с прехвърлящ удар над стража на „Пирин“ таранът на старозагорци предпочете да потърси Ивайло Ангелов, който засече топката от въздух, но кълбото бе изчистено в ъглов удар. При последвалото изпълнение Христо Митев игра с глава в наказателното поле на гостите, но не успя да намери целта.

Три минути по-късно Велико Господинов центрира меко от пряк свободен удар от 30 метра, но никой не игра с кълбото в наказателното поле и то излезе в аут.

Секунди по-късно Ивайло Ангелов изведе Ивелин Илиев отдясно по атаката на „заралии“. Той стреля по диагонал от 15 метра и след като топката не успя да бъда парирана по най-добрия начин от стража на гостите, тя се озова зад голлинията, но главният арбитър на срещата прецени, че попадение няма.

Христо Митев премина между трима противникови състезатели преди да стреля от границата на наказателното поле в 10-ата минута, но топката бе уловена от вратаря на „Пирин“.

beroeu17-pirinu17_7

Три минути след това Калоян Динев пусна към Ивелин Илиев, който след крачка засилка стреля от 22 метра, но невероятният рефлекс на Антон Йорданов предотврати попадение в неговата врата.

В 18-ата минута Ивелин Илиев намери хитро с 30-метров пас по въздух стартиралия по лявото крило Христо Митев, който комбинира двойно с Ивайло Ангелов. Левият външен бранител на „старозагорци“ пробва центриране в наказателното поле, но стражът на гостите улови кълбото.

Минута по-късно Божидар Симеонов постави топката върху главата на Ивайло Ангелов след центриране от корнер отдясно на вратата на гостите, но кълбото отново не успя да намери мрежата на „Пирин“ въпреки поредната несигурна изява на Антон Йорданов.

Секунди след това Михаел Лалев бе изведен остро отдясно по атаката на „старозагорци“ и стреля от движение от дъгата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри встрани от рамката на вратата.

След половин час игра Ивелин Илиев опита хитър извеждащ пас между двама противникови бранители към Ивайло Ангелов, но топката бе спряна от защитник на гостите.

beroeu17-pirinu17_3

В 32-ата минута Велико Господинов изсипа топката от пряк свободен удар в наказателното поле на гостите, където Михаел Лалев засече кълбото с глава, но то попадна право в стража на „Пирин 2001“.

Три минути по-късно Росен Пуларов от гостите стреля силно от пряк свободен удар, разположен на 30 метра от вратата на Богомил Цинцарски, но стражът на домакини демонстрира страхотен рефлекс и улови кълбото.

Две минути след началото на второто полувреме Аспарух Шамчалов попаде късо от ъглов удар към Росен Пуларов, който върна кълбото към Шамчалов. Той напредна, навлизайки в наказателното поле и стреля от 10 метра от малък ъгъл, но Богомил Цинцарски бе на правилното място и улови.

beroeu17-pirinu17_8

В 44-ата минута Росен Ангелов пое топката и я центрира отдясно в наказателното поле на гостите, където Антон Йорданов боксира топката, която попадна във Велико Господинов, но ударът на централният бранител на „старозагорци“ не бе точен.

Три минути по-късно Божидар Симеонов центрира от ъглов удар към намиращия се на далечната греда Михаел Лалев. Топката прехвърли стража на гостите и кацна върху главата на тарана на „заралии“, но той не успя да се възползва от ситуацията и прати кълбото встрани от целта.

В 53-ата минута Аспарух Шамчалов проби остро отляво, навързвайки трима състезатели на домакините, след което навлезе в наказателното поле и центрира, но Богомил Цинцарски се бе пласирал отлично в ситуацията и улови кълбото.

beroeu17-pirinu17_6

В ответната атака Преслав Георгиев бе изведен зад гърба на защитата на гостите, но топката бе прекалено бърза и той не успя да играе с нея.

Три минути след това Аспарух Смилков се възползва след грешка на Христо Митев и стреля от границата на наказателното поле, но кълбото премина встрани от рамката на вратата.

След точно час игра Антон Сакалийски центрира топката от корнер вляво на вратата на гостите, поставяйки топката върху главата на Преслав Георгиев, който отблизо разстреля Антон Йорданов – 1:0.

beroeu17-pirinu17_2

В 63-ата минута Аспарух Смилков от състава на „Пирин“ 2001 стреля от границата на наказателното поле, прокарвайки топката между двама бранители на „старозагорци“, но тя премина встрани от целта.

Две минути по-късно Антон Сакалийски изсипа топката от ъглов удар в наказателното поле на гостите, където се получи карамбол и тя бе изчистена право в краката на Ивелин Илиев. Той стреля от границата на наказателното поле, но кълбото отново не намери рамката на вратата.

В 68-ата минута Велико Господинов центрира топката в наказателното поле на „Пирин“, където тя попадна в Христо Митев след кратко разбъркване. Левият външен защитник на „Берое“ овладя с гърди и заби топката във вратата на Антон Йорданов, на когото се наложи да извади кълбото за втори път от своята мрежа.

beroeu17-pirinu17_9

Две минути след това Преслав Георгиев получи топката отляво по атаката на „заралии“, напредна няколко метра и опита удар в далечния горен ъгъл на вратата на Антон Йорданов, но макар и несигурно стражът на гостите улови кълбото.

В 73-ата минута Михаел Лалев получи топката наказателното поле на „Пирин 2001“ и я върна към Ивелин Илиев, който от границата на наказателното поле простреля Антон Йорданов за трети път в днешния двубой – 3:0.

beroeu17-pirinu17_5

Секунди по-късно Ивелин Илиев реши да върне жеста на тарана на „Берое“, като го изведе в коридор зад защитата на гостите, но той не успя да порази целта за четвърти път в двубоя.

В 78-ата минута Преслав Георгиев проби отдясно, преодоля бранител в зелено, откривайки се на чиста голова позиция, но вместо да разстреля целта, той предпочете да потърси Михаел Лалев, но кълбото бе пресрещнато от защитник на гостите.

beroeu17-pirinu17_11

При последната си възможност за гол за срещата Ивелин Илиев стреля плътно от 30 метра, но топката не успя да намери целта.

По този начин тимът, воден от Господин Мирчев, е вече с актив от 9 точки и ще изправи срещу отбора на „Левски“ в следващия кръг на Елитната юношеска група до 17 години.

„Берое“ U17 (Стара Загора) – „Пирин 2001“ U17 (Благоевград) 3:0
голмайстори: 1:0 Преслав Георгиев 60′, 2:0 Христо Митев 68′, 3:0 Ивелин Илиев 73′
„Берое“ U17: 33. Богомил Цинцарски – 2. Ангел Денчев, 3. Борислав Русков, 5. Велико Господинов, 16. Христо Митев – 4. Калоян Динев (75′ – 10. Димитър Видев), 6. Божидар Симеонов (50′ – 13. Антон Сакалийски) – 20. Росен Ангелов (46′ – 15. Преслав Георгиев), 17. Ивелин Илиев, 11. Ивайло Ангелов (79′ – 14. Светомир Георгиев) – 19. Михаел Лалев; неизползвани резерви: 8. Александър Колев, 22. Мидат Галбаев, 21. Радостин Рашев; старши треньор: Господин Мирчев
„Пирин“ 2001 U17: 1. Антон Йорданов – 9. Мартин Топузов, 10. Красимир Узунов, 16. Ангел Тънов (75′ – 17. Александър Иванов), 18. Георги Григоров – 5. Владимир Гогов (к), 8. Росен Пуларов (64′ – 26. Роберто Бахов) – 24. Николай Лудачки (64′ – 11. Марио Наумов), 6. Вайс Вранчев, 7. Аспарух Шамчалов – 23. Аспарух Смилков (70′ – 14. Стоян Близнаков); неизползвани резерви: 12. Валери Войнов; старши треньор: Александър Царовски
жълти картони: Ивелин Илиев (35′ – нарушение) [„Берое“ U17]; Николай Лудачки (52′ – нарушение) [„Пирин 2001“ U17]
главен съдия: Светослав Шехов (Пловдив)
асистент-съдии: Йордан Петров, Георги Стамбоджиев (Пловдив)
дежурен делегат: Георги Карушев (Пловдив)