Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз отложи за следващото заседание решението за наказанията на футболистите на „Берое“ Иван Караджов и Елио Мартинс за получените червени картони на почивката на срещата с „Нефтохимик“ на 30 август. Футболистите са привикани на следващото заседание на комисията. На него трябва да се явят и всички длъжностни лица от органите на реда и служебни лица на ПФК „Берое“, които са станали преки свидетели на случилото се. Елиаш Алвеш да Силва е наказан с лишаване от състезателни права за една среща.

Както е известно Иван Караджов бе наказан след като се е опитал да спре спречкване между двама други футболисти на клуба. Въпреки това реферът Ивайло Стоянов даде червен картон на вратаря на „Берое“, без да е видял какво точно се е случило, тъй като в момента на спречкването той бе в централния кръг на терена изчаквайки футболистите да влязат в съблекалнята, за да се насочи натам и той.

Със спрени права е и кондиционния треньор на „Нефтохимик“ Станимир Георгиев, който също е привикан на следващото заседание за изясняване на нарушението му.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия и за хвърлени многобройни предмети ПФК „Берое“ е наказан с имуществени санкции на стойност общо 4000 лв.