„Берое“ започва похода си по защита на Купата на България срещу „Видима-Раковски“ (Севлиево) на 18 септември в Стара Загора. Реваншът е на 23 октомври в Севлиево. Жребият се тегли в зала „Родина“ на Националния стадион „Васил Левски“ в София. Представител на актуалният Носител на Купата на България на тегленето беше Ваня Джаферович. Жребият бе пълен.

Ваня Джаферович като представител на Носителя на Купата получи правото да тегли първи. Той откри жребия с топката с представителя на Зона Североизток. Представител ма БФС определи за съперник на вероятният представител на Североизток „Шумен“ да е „Черноморец“. В момента текат регионалните финали. По-късно представителя на „Локомотив“ (Пловдив) изтегли топката с името на „Берое“, а Джаферович изтегли съперника – Представителя на Зона Северозапад, който е „Видима-Раковски“.

И през тази година турнирът за Купата ще се провежда при системата на директна елиминация в две срещи.

Първият мач е на 18 септември, а реваншът е на 23 октомври. При класиране напред осминафиналите ще са на 6 и 27 ноември.

„Видима-Раковски“ (Севлиево) се класира за Купата на България след като спечели междуобластната квалификация срещу „Манастирище 2000“ (Манастирище) с 1:0.

В Севлиево през отделни периоди са съществували различни футболни отбори. Най-популярен от тях е Раковски. От 1943 до септември 1944 г. той играе под името Стефан Пешев-Раковски (след обединение със Стефан Пешев). Следват поредица от реформи. На 15 февруари 1947 г. Раковски влиза в състава на новоучреденото физкултурно дружество Росица. През есента на 1949 г. следват нови промени. Обособени са няколко доброволни спортни организации на ведомствен принцип, най-известна от които е Червено знаме. През 1957 г. те са обединени в ДФС Раковски. В 1958/59 г. футболният тим за кратко носи името на арматурния завод в града – Стоян Бъчваров (дн. “Видима Идеал” АД). В 1980 г. дружество за физическа култура и спорт Раковски е преименувано на Росица. През 1985 г. на негова основа се образува футболен клуб Росица. В 1990 г. той възстановява своето традиционно име – Раковски. От 1997 г. се нарича Видима-Раковски (след обединение с Видима, основан през 1993 г.).

В актуалното първенство на „В“ група „Видима“ има 2 победи и 1 загуба при голова разлика 8:2.

Пълният жребий:
Представител на Зона Североизток – „Черноморец“ (Бургас)
„Академик“ (Свищов) – Представител на Зона Югоизток
„Банско“ (Банско) – „Витоша“ (Бистрица)
„Марек“ (Дупница) – „Черно море“ (Варна)
ЦСКА (София) – „Хасково“ (Хасково)
„Левски“ (София) – „Пирин“ (Гоце Делчев)
„Любимец 2007“ (Любимец) – „Локомотив 1926“ (Пловдив)
„Берое“ (Стара Загора) – „Видима-Раковски“ (Севлиево)
Представител на Зона Югозапад – „Добруджа“ (Добрич)
„Литекс“ (Ловеч) – „Спартак“ (Варна)
„Славия“ (София) – „Пирин“ (Разлог)
„Ботев“ (Враца) – „Монтана 1921“ (Монтана)
„Ботев“ (Гълъбово) – „Раковски 2001“ (Раковски)
„Лудогорец 1945“ (Разград) – „Дунав“ (Русе)
„Локомотив“ (София) – „Калиакра“ (Каварна)
„Ботев“ (Пловдив) – „Нефтохимик 1986“ (Бургас)