„Берое“ и „Нефтохимик“ се изправят един срещу друг в първи мач от VII кръг на „А“ група утре, 30-и август от 21 часа на градския стадион в Стара Загора. Срещата ще бъде ръководена от Ивайло Стоянов.

Ден пди двубоя екип на beroe.bg разговаря с кондиционния треньор на „Берое“ Пламен Липенски. Той сподели, че отборът излиза с голямо желание за трите точки в утрешната среща. „Не трябва да подценяваме нито един от противниците ни. Това важи и за утрешния двубой. “Нефтохимик” също не прави изключение в това отношение.“ – допълни още специалистът.

Единствено Амир Саюд няма да влезе в сметките на Петър Хубчев. Алжирецът получи контузия по време на тренировка и ще бъде възстановен преди шампионатния двубой с „Локомотив“ (София) след паузата на първенството.

В изминалия кръг на „А“ група „Берое“ отстъпи като гост на „Лудогорец“ с 3:0. Ден по-рано „Нефтохимик“ също претърпя поражение, но като домакин от пловдивския „Локомотив“ с 1:3.

Във временното класиране възпитаниците на Петър Хубчев заемат 10-о място с актив от 6 точки, а гостите от Бургас са две позиции по-нагоре, с точка аванс.

Главен арбитър на срещата е Ивайло Стоянов от Петрич. Той ще бъде подпомаган от Емил Вангелов от София и софиянеца Димитър Добромиров. Допълнителни асистент арбитри са Георги Йорданов от Габрово и Валентин Станчев от Сливен. Четвърти съдия е софиянецът Пламен Георгиев. Дежурен делегат на двубоя ще бъде Иван Кюркчиев от София, а съдийството ще се оценява от Ичко Лозев от Велико Търново.

Двубоят между двата отбора е под номер 13 в историята на „А“ група. Досега „беройци“ са записали 3 победи и 6 поражения, а 3 срещи са завършили без победител. Головата разлика е 11:17 в полза на „Нефтохимик“.