Преди утрешния двубой с „Нефтохимик“ (Бургас) екипът на beroe.bg разговаря с кондиционния треньор Пламен Липенски, който сподели своите очаквания от срещата. Ето какво каза той пред клубната телевизия.

 

– Г-н Липенски, тежък мач срещу „Нефтохимик“ предстои утре. Какво очаквате от този двубой?
– Не само утре – предстоят още много тежки мачове. Това е нашата орисия. Не трябва да подценяваме нито един от противниците ни. Това важи и за утрешния двубой. „Нефтохимик“ също не прави изключение в това отношение. Излизаме за трите точки, както винаги досега. Надяваме се да ги спечелим най-вече с игра и голямо желание.

– Отборът изпитва трудности, когато противникът се защитава. Визирам срещата с „Черно море“. Очаквате ли да се случи нещо подобно утре и задължителна ли е победата?
– Всички отбори, които идват в Стара Загора, се затварят. Не само „Черно море“. Също и ЦСКА. Със съвременната техника те разучават нашата игра, но и ние сме виновни, че не отбелязохме гол в последните мачове. Друго щеше да стане, ако ние бяхме вкарали първи. Тогава противникът се открива и се получава по-красив, интересен и, разбира се, по-резултатен мач.

– В тази връзка ще търсим ли утре бърз гол?
– Това не бих го споделил, но ако падне бързо гол, още по-добре. Трябва със спокойствие, хладнокръвие и добро разиграване на топката да търсим начин да вкараме гол първи.

– Напоследък имаме доста проблеми с контузени играчи. Кои отпадат утре за двубоя?
– За утре единствено Амир Саюд е извън групата заради контузия. Не бих казал, че имаме много контузени играчи в последно време. Някои имаха заболявания, но това нас не ни касае. Ние гледаме по всеки възможен начин да се домогнем до трите точки утре.