Юношите младша възраст на „Берое“ и „Ботев“ не се победиха в контрола, играна днес на изкуственото игрище над стадион „Берое“ и завършила 1:1. Единственото попадение за „старозагорци“ отбеляза Михаел Лалев през първото полувреме на срещата. Резултатът бе изравнен през втората част след гол на Жак Пехливанов.

IMG_0709

В 6-ата минута Ивелин Илиев проби отдясно и пробва центриране по земя, но топката бе уловена от стража на гостите.

IMG_0720

Четири минути по-късно Михаел Лалев получи извеждащ пас зад защитата на „жълто-черните“, но таранът на „старозагорци“ не успя да достигне до кълбото и то бе уловено от вратаря на „Ботев“.

В 22-ата минута Йоан Пеев стреля от границата на наказателното поле в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Богомил Цинцарски, който се бе пласирал добре и улови.

Пет по-късно Ивелин Илиев се откъсна по десния фланг на атаката на „старозагорци“ и пробва центриране, но топката попадна в бранител на „жълто-черните“, който изчисти.

IMG_0728

Ивелин Илиев изведе Михаел Лалев зад защитата на „Ботев“ в 31-ата минута и с примерен удар от точката за изпълнение на 11-метров наказателен удар откри резултата.

IMG_0722

Малко след това Ивелин Илиев навлезе отдясно в наказателното поле на гостите, но притиснат от двама защитници на „канарите“ изгуби кълбото.

IMG_0732

В 37-ата минута Йоан Пеев получи топката пред наказателното поле и стреля от движение, но кълбото премина встрани от целта.

В последната атака за първото полувреме Александър Грънчарски пробва късмета си, като стреля от воле от 25 метра, но и този път кълбото не намери рамките на вратата.

В 43-ата минута Ивелин Илиев стреля от пряк свободен удар от границата на накaзателното поле, но кълбото премина на сантиметри встрани от десния страничен стълб.

IMG_0742

Шест по-късно Ивелин Илиев центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на гостите, където Преслав Георгиев игра с глава, но прекалено слабо и кълбото бе изчистено от бранител в жълто.

В 52-ата минута Жак Пехливанов от гостите изненада Богомил Цинцарски, стреляйки от 25 метра и поразявайки целта за 1:1.

Четири минути по-късно Йосиф Табаков стреля от 23 метра, но встрани от целта.

След точно час игра Йоан Пеев центрира отдясно към намиращия се на втора греда Милко Георгиев, който засече кълбото от воле, но то премина встрани от целта.

Секунди по-късно Велико Господинов изсипа топка в наказателното поле от пряк свободен удар. Михаел Лалев опита да играе с глава, но неуспешно и кълбото бе уловено от стража на „жълто-черните“.

IMG_0759

В 66-ата минута Милко Георгиев стреля силно от 25 метра, но след рикошет на топката в крака на Велико Господинов Богомил Цинцарски улови.

Пет минути по-късно Ивайло Ангелов проби по дясното крило, прибори се с бранител с жълто и центрира, но кълбото бе изчистено в ъглов удар.

IMG_0755

В 77-ата минута Ивелин Илиев пое топката по левия фланг на атаката, подлъга защитник на гостите и центрира в наказателното поле, но прекалено слабо и кълбото бе избито.

IMG_0764

„Берое“ (Стара Загора) U17 – „Ботев“ (Пловдив) U17 1:1
голмайстори: 1:0 Михаел Лалев 31′, 1:1 Жак Пехливанов 52′
„Берое“ U17: 33. Богомил Цинцарски – 2. Ангел Денчев, 3. Борислав Русков, 5. Велико Господинов, 20. Росен Ангелов – 11. Ивайло Ангелов (к), 4. Калоян Динев (20′ – 8. Александър Колев) – 7. Ивелин Илиев, 13. Антон Сакалийски (48′ – 10. Димитър Видев), 6. Божидар Симеонов (20′ – 15. Преслав Георгиев (70′ – 6. Божидар Симеонов)) – 9. Михаел Лалев; старши треньор: Господин Мирчев
жълти картони: Ивелин Илиев (49′ – оспорване на съдийско решение) [„Берое“ U17] Александър Грънчарски (35′ – груб фаул) [„Ботев“ U17]