Преди шампионатния двубой с „Лудогорец“ екипът на beroe.bg се срещна със старши-треньора на „заралии“ Петър Хубчев, който бе любезен да отговори на въпроси, касаещи предстоящата среща в Разград.

 

– Г-н Хубчев, последните два двубоя на „беройци“ завършиха без голове. Как ще коментирате това?
– Това не е плод на слаба работа на нападателите или на отделни единици. Просто в двата мача играхме срещу отбори, които много добре се затварят. Като цяло имахме положения и в двете срещи, което е основното. Трябва да продължаваме да ги създаваме и да се надяваме да вкарваме повече.

– Двата отбора се срещат за втори път през този сезон, но утрешната среща ще бъде с по-различен заряд. Какъв мач очаквате?
– Лично очаквам един много тежък двубой утре. Всеки мач е различен и важен за себе си. Този също ще бъде много важен за нас. Гостуваме на шампиона на България. Нищо вярно няма в думите, че отборът на „Лудогорец“ ще бъде изморен и ще подцени „Берое“ поради факта, че играят два мача в европейските турнири. Аз очаквам сериозно отношение от страна на „Лудогорец“ към двубоя, но по-важно ще е нашето отношение.

– Какво е настроението в отбора на тренировките? Доволен ли сте?
– Това, което ме притеснява са травмите, които някои хора получиха по време на мачовете, но това са неизбежни неща. Иначе като цяло тренировките преминават доста интензивно. Доволен съм от момчетата, защото старанието не намалява, а продължават да тренират така сериозно. Това е пътят. Все повече и повече да тренираме.

– Кои играчи отпадат за утрешния двубой и какво е състоянието на Амир Саюд, тъй като по медиите се пише, че алжирецът отпада за три седмици.
– Амир Саюд се чувства много по-добре. Той получи своята травма на тренировка. Аз очаквам до 3-4 дни той да бъде напълно възстановен и да тренира с отбора. Прекъсването на шампионата след седмица ще бъде добре за него, защото ще бъде готов за първия двубой след паузата. Веселин Пенев също пропуска двубоя. Не съм сигурен дали Мартин Райнов е готов на 100%. Игор Джоман тренира вече с отбора, но в последния момент ще решим дали ще го вземем в групата. Като цяло нещата се подобряват.