Старши-треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори на традиционната пресконференция след мача с „Черно море“. Той обясни, че е доволен от играта на футболистите си и от раздаването им. Наставникът сподели още какъв е бил тактическия замисъл за този мач и кое според него не се е получило. Той говори за контузиите на играчите и изтъкна, че травмата на Алберто Лоузейро вероятно ще се окаже по-сериозна отколкото се очакваше и той по всяка вероятност ще отпадне за повече време. Хубчев аргументира решението си за привличането на Георги Костадинов, за раздялата с Дончо Атанасов, както и ситуацията около Педро Еуженио. Вижте цялото интервю.

 

„За разлика от миналата седмица, когато бяхме доволни от спечелената точка, тази смея да кажа, че загубихме две. Бяхме по-активния отбор, особено първото полувреме. Аз лично знаех, че ще бъде много трудно, тъй като „Черно море“ са един от най-стабилните защитни отбори в групата. Не случайно имат мисля, че един получен гол досега. Имахме своите възможности, но не се получи. За пореден път ще кажа, че отборът опита всичко и се раздаде. Стоя с името си зад това.“ – обобщи мача Хубчев.

„Нямаме претенции към съдийството. Ние не го и коментираме това нещо. Ако има нещо, то го коментираме с хората, които трябва. Имаше си тук наблюдатели, които ще го оценяват.“ – каза още той.

„С оглед на това, че те бяха струпали повече хора в защита трябваше това да се получи и Венцислав Христов да играе по-изтеглен назад. Обаче трябваше повече движение. Венци не ми се видя толкова свеж днес, но момчето има своите оправдания след пътуване, национален отбор, беше ударен 1-2-3 дни не тренира. Като цяло обаче показа максимума от силите си в това състояние, в което тренира и се намира.“ – допълни треньорът.

„Идеята ни беше да бъдем по-търпеливи и мисля, че второто полувреме се получи по-добре. Първото като че ли бяхме по-припряни. Нашият стил е да сме по-бързи и с повече контраатаки, но има и такива мачове.“ – каза още специалистът.

На въпрос дали очаква възстановяване на още от контузените за следващия мач Петър Хубчев обясни: „Саюд няма да бъде готов за „Лудогорец“. Надяваме се за Игор Джоман. За съжаление, това което аз знам за Лоузейро, е че утре ще мине един важен преглед и положението при него не е много добре. Това беше една от причините да привлечем Георги Костадинов.“

Той отговори и на питане относно многобройните фаулове на гостите днес в средата на терена: „Това е тактика, за която трябва да питате треньора на „Черно море“. Мен малко ме съмнява, че някой треньор ще даде точно такива указания. Така се е получило и така сте го видяли. Не вярвам някой да даде указания да накъсва играта с повече фаулове.“

Хубчев бе попитан и за раздялата на отбора с Дончо Атанасов и ситуацията с Педро Еуженио. „След като се е стигнало до раздяла отговорността е изцяло наша. По принцип ние смятаме, че повече трябва да се дава от такива хора. За Педро Еуженио се отнася същото – не може такъв футболист, чужденец, просто да се води тук на отчет. Той трябва да е от водещите футболисти. Видяхте днес, аз споменах вече, че целия отбор се представи добре, но специално Елио Мартинс – момчето изкара почти целия мач и каквото можеше всичко даде, а всъщност отсъства доста време. За мен това е поведение на чужденец – един от водещите футболисти. Така трябва да е при чужденците – да са водещите футболисти в отбора. Това се опитваме да го въведем тук.“ – каза наставникът.

На въпрос защо тимът е играл по-слабо през първото полувреме и по-силно през второто Хубчев обясни: „Аз не бих казал по-слабо. Първото полувреме имаше малко и тактически указания такива – не трябваше да бързаме. Ако имате предвид този мач… или за пореден? Това трябваше да се получи – да сме по-търпеливи. Първото като че ли бяхме по-припряни, опитвахме да играем това, което играем доста време. Нямаше пространства за това. Като цяло и първото полувреме аз видях в бегови план не лоши неща.“

„Мисля, че не може да се очакват повече нови футболисти. Не съм 100% сигурен, но засега не. Както казах преди малко не доброто развитие с контузията на Лоузейро наложи привличането на Георги Костадинов. Излишно е да казвам пред вас, че Лоузейро е най-големия черноработник не само в нашия отбор, а и един от хората, които въртят най-голям метраж в „А“ група. Аз познавам това момче от няколко години, работихме заедно в Поморие. Смея да кажа, че като бегови потенциал той е същия като Лоузейро. Това наложи неговото привличане. Ясно е че момчето дълго време не е играло. Той едва от вчера тренира с нас, но той е такъв човек, че не му трябва много време, за да влезе в кондиция. Това е причината да го привлечем това момче. Той е един така да се каже черноработник.“ – каза треньорът за привличането на Георги Костадинов и за това дали се очакват още нови играчи.

Специалистът бе запитан и дали фактът, че „Лудогорец“ има два мача с „Базел“ от плейофната фаза за Шампионската лига между мача с „Берое“ ще окаже влияние. Той отговори: „Видяхте, че те изиграха вече един или два такива мача. Това е отбор, който разполага с много голям кадър и с равностойни играчи. Надали това ще окаже влияние. Зависи и от резултата първия мач. При всички положения те ще мислят и за другия. Като цяло не се заблуждаваме, че те ще ни подценят или ще се запазят. Това е отбор, който разполага с много качествени футболисти. Те едва ли не имат два равностойни отбора. Няма да ни подцени и за секундичка този отбор.“

„Не, няма. От вас чувам за това.“ – обясни Хубчев на въпрос дали информациите в някои медии, че „Берое“ проявява интерес към Мирослав Иванов са верни.