Децата на „Берое“, родени през 2002 година победиха „Стара Загора“ 2001 с 1:0 в контролна среща играна тази сутрин на ст. „Локомотив“. Двата състава изиграха три части по 20 минути. Единственото попадение бе дело на Християн Тонев в 46-ата минута, който се разписа от пряк свободен удар.

Срещата започна с натиск на по-големите деца от „Колодрума“, на който възпитаниците на Атанас Рибарски устояха. Беройци бяха много добре групирани в защита и не позволиха на гостите да създадат чисти голови положения.

От средата на втората част „зелените“ започнаха да задържат повече топката и да поглеждат по-смело към вратата на противника.

В 46-ата минута Иво Михайлов бе препънат  пред наказателното поле, леко вдясно на атаката и домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар. С хубав удар Християн Тонев се разписа за 1:0.

В петък от 18:00 часа „Берое“ 2002 ще се изправи срещу година по-големите възпитаници от школата, водени от Тодор Станев.

На 20 август „Берое“ 2001 и „Берое“ 2002 ще гостуват в кв. „Коматево“ на „Ботев“ (Пловдив). Двете контроли ще започнат по едно и също време. Набор 2001 ще играят на цял терен, а малките възпитаници на двете школи ще играят с по 7 полеви играчи и 1 вратар. Този двубой ще е в 3 части от 15 минути и ще се играе с по-малка топка (4-ка).

Три дни по-късно два набора на „Славия“ ще гостуват в Стара Загора. Родените през 1998 година възпитаници на двете школи ще премерят сили на изкуственото игрище над стадион „Берое“, а по същото време на стадион „Локомотив“ е срещата при родените през 2002 година.

„Берое“ 2002 – „Стара Загора“ 2001 1:0
голмайстор: 1:0 Християн Тонев 46′
„Берое“ 2002 (стартов състав): Явор Рашев, Мартин Капасъзов, Пресиян Пенчев, Петко Динев (к), Атанас Станиславов, Християн Тонев, Пламен Миленов, Христо Христов, Ивиан Тончев, Иво Михайлов, Иван Стойчев; старши-треньор: Атанас Рибарски
главен съдия: Иван Гаджев
стадион: „Локомотив“, Стара Загора