Петър Хубчев говори на традиционната пресконференция след края на срещата между „Левски“ и „Берое“, завършила наравно 0:0 в София. Ето какво сподели специалистът пред медиите.

 

„До червения картон показахме добра игра и имахме своите възможности. След това бяхме принудени да се защитаваме, което го направихме доста организирано. Съвсем заслужено взехме тази точка.“ – сподели в експозето си Хубчев.

„Не искам да коментирам изгонването на Пламен Крумов. Има други хора, които могат да кажат дали е правилно това или не. Факт е, че Пламен Крумов е виновен сам донякъде, че създаде такава ситуация.“ – коментира героят от 1994-а година относно втория жълт и съответно червен картон на десния бек на „беройци“ Пламен Крумов.

Дали е доволен от представянето на „заралии“ днес, Петър Хубчев отговори така: „Като дух – да. Вече няколко месеца играем с много голямо желание, а Берое е стигнал върха в това отношение. Лично знам възможностите на всички въпреки някои успехи. Това е пътят, по който можем да продължим нагоре – абсолютно себераздаване и силен колектив. Това е самата истина. Ние нямаме някои неща, които по-големите отбори си позволяват. Ние знаем какво можем и мисля, че момчетата го правят добре до този момент.“

„Когато отбор остане с 10 човека, започва да играе само на контра-атака. Още повече че играхме на „Герена“. Това беше замисълът. Имахме добри възможности, които малко ще ни накарат и да съжалява, но важното е, че ги имаме.“ – отговори специалистът на въпрос относно промяната в играта на „беройци“ след получаването на червения картон на Пламен Крумов.

„Не съжалявам за този резултат. Съжалявам за този срещу ЦСКА, защото тогава заслужавахме трите точки. Донякъде и за срещата в Пловдив. Днес момчетата се себераздадоха и оставиха душите си на терена, образно казано. Затова съм доволен от едната точка.“ – коментира Хубчев дали съжалява за днешния резултат.

Днес дебют със зелената фланелка направиха бразилецът Евандро Ронкато и Костадин Стоянов. Петър Хубчев коментира впечатленията си от тях така: „Персоналните оценки ще бъдат направени утре, но може и трябва да се желае повече от Ронкато.“