„Берое“ се изправя утре срещу „Левски“ в мач от 4-и кръг на „А“ група футболно първенство. Двубоят в София е с начален час 20 часа. Главен арбитър на срещата е Георги Кабаков от Пловдив.

Ден преди двубоя екипа на beroe.bg разговаря с помощник-треньора на „Берое“ Левон Апкарян. Той сподели, че отборът е готов за срещата в София. „Уважаваме отбора на „Левски“, но отиваме в София единствено за победа.“ – сподели още Апкарян.

Извън групата на беройци останаха все още възстановяващите се Иво Иванов, Алберто Лоузейро, Игор Джоман и Елио Мартинс. Добрата новина е, че Евандро Ронкато е с готова картотека за срещата и ще бъде на разположение на Петър Хубчев. В групата попада и Костадин Стоянов, който беше картотекиран още за мача с „Локомотив“ (Пловдив), но трябваше да изтърпи наказание с лишаване от състезателни права за една среща получено при предишния му тим.

През седмицата таранът на „старозагорци“ Венцислав Христов получи повиквателна за националния отбор, който ще се изправи срещу тима на Македония в приятелска среща в Скопие във вторник, 14-и август.

През изминалия кръг на „А“ група футболно първенство „Берое“ претърпя поражение с 1:3 от състава на „Локомотив“ в Пловдив. Единство точен за „старозагорци“ бе Давид Каядо в 54-ата минута. След тази среща тимът, ръководен от Петър Хубчев, зае 7-о място във временното класиране.

Ден по-рано „Левски“ победи като гост състава на „Пирин“ (Гоце Делчев) с 2:0 и по този начин се отлепи от дъното на таблицата и вече заемо осмо място в нея.

Днес група от 18 футболисти замина за София където от 19:16 часа проведе последната си тренировка преди мача с „Левски“.
вратари: Благой Макенджиев, Иван Караджов
защитници: Борислав Стойчев, Веселин Пенев, Владимир Зафиров, Георги Динков, Здравко Илиев, Игнат Дишлиев, Костадин Стоянов, Пламен Крумов
полузащитници: Амир Саюд, Давид Каядо, Евандро Ронкато, Елиаш, Иван Горанов, Мартин Райнов
нападатели: Венцислав Христов, Георги Андонов

Главен арбитър на срещата е Георги Кабаков от Пловдив. В съдийството ще му помагат Мартин Маргаритов и Атанас Бозев, и двамата от Пловдив, а четвърти арбитър е Веселин Мишев от София. Допълнителни асистент съдии ще бъдат Георги Димитров от София и Ангел Баяцалиев, също от столицата. Дежурен делегат на двубоя е Валентин Чакъров от София, а съдийството ще бъде оценявано от Евгени Геров, отново от столицата.

„Берое“ и „Левски“ се изправят за 92-и път помежду си в история на „А“ група. Досега „старозагорци“ са записали 15 победи и 50 загуби, а 26 срещи са завършили без победител. Головата разлика между двата отбора е 92:170 в полза на „сините“.