След загубата с 3:1 от „Локомотив“ (Пловдив) старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев заяви, че неговите възпитаници са се представили достойно и са опитали всичко. Вижте какво каза още Хубчев за съдийството, трансферите в клуба и отсъствието на Венци Христов в титулярния състав:

 

– Г-н Хубчев, коментарът ви за срещата?
– Нямам много какво да кажа. Загубихме този двубой, което доста време не ни се бе случвало и най-после се случи. От друга страна обаче смея да кажа, че те се противопоставиха достойно и опитаха да направят всичко. Аз на всяка пресконференция казвам, че ние никога не сме се заблуждавали – и Купата като спечелихме, и Суперкупата – аз винаги съм казвал, че знаем възможностите на този отбор и продължавам да ги знам. Смея пред вас да твърдя, че момчетата, каквото зависеше от тях го направиха.

– По традиция пак изиграхте по-силно второ полувреме, но този път не ви стигна…
– Да, може така да се каже, че второто полувреме беше по-добро.

– Играхте доста разгърнато. Все пак, какво не достигна на „Берое“ поне за точка?
– Не бих искал да коментирам точно това, което мисля.

– Претенции към съдийството на Станислав Тодоров?
– Никакви.

– Нови играчи ще се появят ли?
– Да, надявам се за мача с „Левски“ документите на Ронкато да бъдат оправени. Коце Стоянов, знаете е при нас, но бе наказан за един мач и изтърпя това наказание. Възможно е още един-двама да вземем.

– Какво е състоянието на Венци Христов? Явно е имало някакъв проблем…
– Защо така смятате? Той не може да остане резерва ли?

– Национал…
– Кой? Вие знаете някои неща повече от мен. Аз не знам. Венци Христов е един футболист на „Берое“ и ще седне и на пейката, ако трябва и на трибуната. Не виждам някакъв проблем. Ако трябва да бъдем докрай честни, той през седмицата имаше оплаквания, които по наша преценка не му позволяваха да бъде такъв, какъвто ни трябва на нас. Това е една от причините да не започне срещата.