Днес стартира подготовката на пет набора от детско-юношеската школа. Те ще се състезават в Областните първенства, които стартират в средата на септември. Подготовката ще се води изцяло в домашни условия.

Децата родени през 1998 година продължават работата си с Владислав Януш. През този сезон „Берое“ 98 ще играе в първенството за юноши младша възраст срещу година по-големи съперници. Предстои и участие в турнира за Купата на БФС. Няколко момчета от набора ще се състезават в Елитната група до 17 години под ръководството на Господин Мирчев.

С нов треньор стартира подготовката на родените през 1999 година. Атанас Димитров заменя на поста Венелин Сивриев. През сезон 2013/2014 „Берое“ 99 ще играе в Областната група за деца.

Набор 2000 ще е втория отбор на старозагорци в първенството при децата. И през новия сезон треньор на отбора ще е Сидер Димитров. Освен в областното първенство на децата, родени през 2000 година предстои участие в турнира за Купата на БФС.

Тодор Станев остава начело на родените през 2001 година. Отборът ще играе в Областната подготвителна група за деца.

Дебют в първенството ще направят родените през 2002 година. През миналия сезон възпитаниците на Атанас Рибарски спечелиха титлата на Футбол 7, а през новия сезон са амбицирани да се представят достойно и на голям терен срещу година по-големи.

Възпитаниците на детско-юношеската школа, родени след 2003 година ще започнат занимания през следващият месец. Набор 2003 ще се подготвя под ръководството на Венелин Сивриев, а за най-малките възпитаниците ще тренират при Стефан Динев и Борис Киров.

През новия сезон за вратарите в детско-юношеската школа ще се грижи Пламен Петров – Дорика. Той е роден през 1985 година в Раднево и е възпитаник на школата на старозагорци. Играл е в мъжките състави на „Рилски спортист“ (Самоков), „Родопа“ (Смолян), „Берое“ (Стара Загора) и „Верея“ (Стара Загора).