Нападателят Венцислав Христов отново отбеляза красив гол за „Берое“. Въпреки това „зелено-белите“ стигнаха само до равен 1:1 с ЦСКА. След срещата голмайсторът на тима говори пред клубната телевизия. Представяме ви мнението му за мача.

 

– Венци, къде сбърка „Берое“ днес?
– Мисля, че не сбъркахме никъде. Допускаха се грешки на терена, но не сбъркахме. ЦСКА ни изравниха без положение и с един невероятен гол. Такива във футбола са рядкост по принцип. Няма какво повече да кажа.

– Идентични две полувремена. По-силно начало и леко по-слабо към края. На умората ли се дължи това?
– Може би имаше умора в нашия отбор, но като цяло стояхме по-добре от отбора на ЦСКА. И физически и тактически и по всякакъв начин мисля, че ги надиграхме и надбягахме. Шансът помогна да не се поздравим с победата.

– Черна котка ли е ЦСКА за „Берое“? Нямате победа от 23 години…
– Явно е така. Така се е получило. Надявам се да имаме още 3 мача с тях този сезон и да ги победим.

– „Берое“ определено върви във възходяща линия този сезон. Всички тези хвалби, които получавате достигат ли до вас. Получихте един незаслужен, както сам казваш гол, но той „приземи“ ли ви?
– Във възходяща линия не знам дали вървим. Според мен от както сме този отбор поддържаме едно добро ниво. Стремим се да играем всеки мач нашата си игра, да изпълняваме тактическите указания на треньора и не смятам, че този гол ни е приземил. Получавали сме и други голове, губили сме мачове, така че няма какво да ни влияе един гол, или едно равенство или една загуба.

– След седмица „Берое“ гостува на „Локомотив“. Твоите очаквания от мача в Пловдив?
– Очаквам да победим. Гледахме мача на „Локомотив“ с „Левски“. Добър отбор са, като повечето в България. Излизаме за победа.

– Предстоят две много тежки гостувания – след „Локомотив“ идва гостуване на „Левски“. Как трябва да подходи „Берое“ към тези мачове?
– Мислим първо само за „Локомотив“. До мача с „Левски“ има много време.