Днес бразилското крило Евандро Ронкато подписа договор с „Берое“. Футболистът се присъедини към тренировките на тима в средата на юли и вече официално е играч на старозагорци. Играчът е привлечен като свободен агент.

Евандро Ронкато е роден на 24 май 1986 г. в Кампинас, щата Сао Пауло, Бразилия. От италианско потекло е, но няма италиански паспорт. За последно е играл в „Анортозис“ (Фамагуста, Кипър).

Юношеската му кариера започва в „Гуарани“ от родния му град, където подписва и първия си професионален договор през 2003 г. В тима остава до 2006 г. След това преминава за един сезон в „Спорт Ресифе“. От там е привлечен през 2007 в „Белененсеш“ (Лисабон, Португалия). Там остава два сезона и вкарва 4 гола в 51 мача. През сезон 2009/2010 в „Пакош де Ферейра“ (Португалия), където записва 7 срещи. През сезон 2010/2011 играе в „Ермис“ (Ларнака, Кипър). През лятото на 2011 година е привлечен в „Анортозис“ (Фамагуста, Кипър), където в последните 2 години е основен играч с 51 мача и 7 попадения.

През 2003 година Евандро Ронкато е част от бразилския национален отбор до 17 години и спечелва световното първенство за тази възраст. Има и сребърен медал с Бразилия на Юноамериканското първенство до 17 години.

Междувременно „Берое“ се раздели с Емил Ангелов и Джери Ситое. Ръководството на клуба благодари на двамата играчи за приноса им към представянето на отбора и им пожелава успех в бъдеще.

Селекцията в клуба продължава да е отворен процес.