Нападателят Венцислав Христов отбеляза второто попадение в срещата със „Славия“. След мача той говори пред камерата на клубната телевизия. Ето какво сподели той.

 

– Венци, коментарът ти за двубоя?
– Получи се добър мач. Хората, които са наблюдавали двубоя ще потвърдят, че през цялото време притежавахме инициативата. Съвсем закономерно победихме с 2 гола.

– „Берое“ стартира с победа. Какви са личните ти амбции за този сезон?
– Предпочитам да гледаме мач за мач. Много отбори казват цели – ще влезе за седмицата, ще се борим за шампиони. Не могат да се разделят медалите и купите. Мач за мач и това е. Колкото толкова.

– Каква е психологическата роля на този двубой и победа предвид тежката загуба от „Апоел“ преди 2-3 дни?
– Загубата от „Апоел“ не е повлияла грам на настроението в отбора. Мисля, че си пролича и на терена. Изиграхме мача с настроение. Мога да кажа даже, че на моменти се и забавлявахме, което си пролича и по резултата.

– Утре отборът отпътува за Израел. Очакванията ти от отбора за представянето в Лига Европа?
– Искам да отидем там и по възможност да победим. Ще е много трудно. Вече се убедихме, че са много добър отбор. Надявам се да отидем и да победим.

– Доста свежи изглеждахте с тежкия отбор с „Апоел“. Да разбираме ли, че Петър Хучбев е провел доста добре подготовката и ще се борите за челните места в класирането?
– Радвам се, че отстрани сме изглеждали свежи. Да, според мен проведохме добре подготовката. Готвихме се изцяло на българска земя и всичко е отлично. Чувствахме се добре. Поне аз лично на терена се чувствах добре и нямаше умора.

В интервюто са използвани въпроси и на други медии.