Публикуваме декларация от Национален фенклуб Берое във връзка със старта на новия шампионат и мача с „Апоел“.

Декларация от 
СНЦ “Национален фенклуб Берое – Стара Загора”

Беройци,

в понеделник нашият любим отбор започва участието си в новия сезон на „А“ футболна група. Само няколко дни след като се сбъдна една от най-смелите ни мечти – да приемем европейски футбол в нашия дом, е време да си създадем нови цели, защото човек е толкова голям колкото са големи мечтите му.

В четвъртък в Стара Загора успяхме да покажем, че за нас „Берое“ е начин на живот. Благодарим на всеки един от вас, който от първата до последната секунда даде всичко най-добро от себе си за подкрепата на нашите момчета, те имаха нужда от нас.

За разлика от феновете на други отбори, мнозинството беройска публика показа, че тя не е късопаметна и знае какво е да обичаш, а не да мразиш. На единиците, за които идоли за поведение са феновете на т.н. „грандове“, които се насочиха към изходите около 70-ата минута, бихме желали да кажем, че те нямат място на стадиона под Аязмото. Ако нямате силите да подкрепяте отбора когато губи, не го правете и когато побеждава!

Да се наречеш фен на “Берое” не е даденост, това е и отговорност. Да си фен на „Берое“ означава да обичаш и да цениш, да бъдеш верен независимо от резултата. Още повече когато виждаш, че на терена 11 души се раздават до последно, независимо дали срещу тях е отбор от „нашата черга“ или тим с бюджет близо 20 пъти над този на нашия клуб. Феновете на „Берое“ не влизат в руслото на синьо-червената мъгла, където всеки негативен резултат води до изцепки, освирквания и искания за оставки. Напротив, исторически публиката в Стара Загора е доказала, че има много точна преценка за футбола като спорт, а и за това доколко всеки един играч влага сърцето си за отбора.

Ние сме убедени в едно – Петър Хубчев и неговите момчета излязоха в една неравна битка, която тръгна по кошмарен начин, но не се предадоха, не се отказаха и независимо от крайния изход ни върнаха усмивките, надеждите и мечтите. И ни направиха още по-убедени, че пред този тим предстоят големи успехи. А това е най-важното! Защото всички ние знаем, че „Берое“ сам извоюва правото на този евромач под Аязмото. На „зелените“ никой не помогна по начин, по който това бе сторено на други отбори в родното първенство, само и само да се доберат до място в класирането, което не заслужават. Ние бяхме заедно с тях и когато печелехме, и когато губехме. И ще продължим!

Момчета от отбора, ние не сме загубили вярата във вас. Тя стана още по-силна, когато видяхме себераздаването ви и битката. И сигурно ще ни обявят за луди, че още вярваме в чудеса, но ние сме убедени, че дори и в тазгодишната еврокампания все още държите всичко във вашите ръце… или по-точно крака. Но независимо от това, какво ще се случи в Тел Авив, искаме да знаете, че ние ще продължим да бъдем плътно зад вас, ще ви следваме и на края на света и ще се борим с вас в името на емблемата на „Берое“.

На старта на новия шампионат ви желаем успех и същевременно приканваме всички привърженици за пълна и безрезервна подкрепа във всеки един мач. Убедени сме, че най-доброто пред „Берое“ предстои. Това бе само началото!

Няма мое, няма твое – Светът е „Берое“!

От Управителния съвет на
СНЦ „Национален фенклуб Берое – Стара Загора“

979981_10153009185760234_1289866247_o