Защитникът Владимир Зафиров говори след края на мача с „Апоел“ пред камерата на клубната телевизия. Ето какво сподели той.

 

– Влади, къде сгреши „Берое“ днес?
– Единственото е че този отбор на „Апоел“ е по-класен от нашия. Ние само трябва да се учим от тези мачове. Класата доведе до това да се възползват от всяка наша грешка и така си реализираха положенията. Играхме достойно в този мач. Имахме нашите положения. Не можахме да се възползваме и пак казвам, че трябва да се учим от такива мачове.

– Как ще коментираш грешките в защита?
– Много рано допуснахме два гола до 8-ата минута. Две индивидуални грешки, за жалост. Досега не се е случвало в нашия отбор да се допускат такива грешки. Може би имаше прекалено напрежение в мача. Рано ни поведоха и трудно тръгна мача за нас. Може би това повлия.

– Въпреки двата гола, успяхте да върнете един. Не успяхте ли да си вземете поука на полувремето? Какво ви каза треньора?
– На полувремето излязохме, опитахме се да се върнем в мача и ако можем да изравним. Малко се бяхме поотворили и затова и ни вкараха. Те се възползваха от всяка една грешка и може би затова допуснахме още два гола.

– Каква ще бъде настройката ви за реванша?
– Всеки мач излизаме за победа. Този мач ще бъде доста трудно, да не кажа невъзможно да се класираме напред. Ще играем за нашето достойнство и чести и Дай Боже да победим. Нищо, че играем на техен терен.

– По-леко ли ще бъде, защото вероятно ще играете най-малкото по-освободено…
– Може би ще мине по-леко мача за нас. Всеки мач е различен. Може би и те ще ни подценят по някакъв начин, предвид това, че тук са ни победили с 4 гола. Надявам се да завършим мача с победа.

– Вярвате ли в чудеса?
– Чудеса стават и защо не? Но нека бъдем и реалисти – по-класен отбор са и много трудно може да стане.

– Пропуските липса на шанс ли бяха?
– Имахме и от ъглов чисто положения и от други статични положения имаше някои положения, от които можеше да отбележим. Може би и липсата на шанс ни попречи да стигнем до гол.

– Няколко думи и за публиката…
– С една дума: феноменални са. Благодаря на всички фенове, които дойдоха да ни подкрепят и се надявам все така да продължават.

– Преди двубоя в Израел предстои гостуване на „Славия“. Твоите очаквания от този мач и какви са целите за новия сезон?
– За цели не сме говорили в нашия отбор. Ние играем всеки мач за победа. Срещу „Славия“ очакваме всички да победим.