Кметът на Стара Загора Живко Тодоров днес награди отбора на „Берое“ за спечелването на Купата на България и Суперкупата на страната. На тренировъчното игрище на стадион „Берое“ се бяха събрали много привърженици, които също вдъхнаха кураж на футболистите преди срещата с „Апоел“, която е в четвъртък. На събитието присъстваха освен Живко Тодоров, и заместник-кметът Иванка Сотирова, експерта в отдел Спортни дейности на община Стара Загора Асен Асенов, членът на Управителния съвет на Берое Иван Иванов, общински съветници, представители на Националния фенклуб на Берое и много привърженици. Все още има билети за мача на касите на стадион „Берое“. Те са по 10 лв. и се продават от 10:00 до 18:30 часа. Вижте какво каза Живко Тодоров след награждаването.

„Още на следващата сесия на Общинския съвет по идея на Националния фенклуб на Берое ще предложим Петър Хубчев за почетен гражданин на Стара Загора. Ще го направим заради това, което направи, заради радостта, която донесе до този момент на града. Благодарни сме му и му пожелаваме да е жив и здрав и да продължава да постига успехи с Берое“, заяви Живко Тодоров. Той връчи на наставника на „зелено-белите“ почетен плакет и грамота по повод на спечелените два трофея – Купата и Суперкупата на България. Футболистите пък получиха грамоти и реплики на римски монети.

„Накарахте Стара Загора да се гордее с всички вас. Сигурен съм, че в предстоящия мач с Апоел ще направите така, че феновете в града отново да са доволни. Искрено ви го желая, успех“, обърна се към играчите Живко Тодоров.

„Искам първо да благодаря на кмета Живко Тодоров за това, което прави за нас, за футболния отбор. След това се обръщам към хората, които още от първия ден застанаха зад нас и повярваха на този отбор. Искам да ви помоля – вярвайте на тези момчета докрай. Може да прозвучи клиширано, но 90% от успехите, които постигаме са благодарение на тези, които виждате сега. И може би на още един-двама. Аз съм един щастлив човек. Точно тези момчета може би не са най-добрите футболисти в България, но като отбор и колектив са най-добрите. И заслужават това уважение“, заяви емоционално Петър Хубчев.

 

jivko-caiado

– Г-н Тодоров, какви са настроенията у вас преди важния двубой с „Апоел“?
– Настроението е за победа. По-силен отбор на „Берое“ като колектив и като отбор, който може да победи всеки съперник, аз лично не съм виждал. Разбира се, не претендирам, че толкова познавам на живо историята на клуба, защото има много по-стари фенове от мен, които са гледали много повече мачове. Това, което чувам от хората е че еуфорията е голяма. Надявам се на победа над отбора на „Апоел“ (Тел Авив) в четвъртък.

– Какво бихте призовали всички фенове, които ще бъдат на мача?
– Да подкрепят отбора непрестанно по време на срещата. Нека скандират здраво за „Берое“ и да се държим подобаващо, по европейски, за да не ни наложат наказания по време на мача – било за трансперанти или подвиквания. Да покажем, че беройската публика е най-добрата. В това аз съм сигурен, защото до момента винаги сме били най-добрите в България.

– Готови ли сте вече чисто организационно с мерките за сигурност, които са доста сериозни?
– Да. И самия клуб положи доста усилия. Същото се отнася и за полицията от Стара Загора. Благодаря им за мерките, които се взимат, защото всички трябва да бъдем съпричастни с това, че трябва да се предотврати всякаква вероятност за опасност на това събитие. Нека се получи празник, макар и с по-сериозни мерки за безопасност, хората съм сигурен, че ще се съобразят с това и с празника.

jivko-lipenski