Нападателят Венцислав Христов вкара гол в редовното време за „Берое“ и бе точен и при дузпите. След мача той говори пред клубната телевизия. Ето какво сподели той.

 

– Суперкупа. Първо отличие във витрината на „Берое“. Второ за годината. Как се чувстваш?
– Щастлив се чувствам. Доколкото разбрах това ще е последната Суперкупа, която се играе. Аз се надявам да има още, защото тези мачове са хубави и се играят за публиката. Важното е да радваме феновете. Чувствам се добре аз и се надявам хората да са радостни.

– Какво означава за вас този трофей – престиж, класа…
– Престиж, все пак играхме срещу шампиона на България. Смятам, че в дадени моменти на мача го надиграхме. И те нас ни надиграваха. Смятам, че се получи равностоен мач. В крайна сметка ние спечелихме трофея и се чувстваме много щастливи.

– Предстои представяне на „Берое“ на европейска сцена. Твоите очаквания за там?
– Моите очаквания са да се представим достойно. „Апоел“ е сериозен отбор, може би най-сериозния, с който можеше да се паднем. Надявам се в първия мач да се представим добре и да постигнем един добър турнирен резултат.

– С тази Суперкупа вдигнахте летвата в българското първенство. Вече значим фактор ли ще е „Берое“?
– Надявам се да е значим. Нормално е когато отборът побеждава всеки един отбор да се стреми да играе срещу нас по-добре. Но ако искаме да израстваме като отбор и всеки един от нас като футболист трябва да побеждаваме и да сме готови за това.