Маркетинговият мениджър на „Берое“ Ваня Джаферович говори пред камерата на beroe.tv след спечелването на Суперкупата на България от тима. Вижте какво сподели той.

 

– Ваня, втора купа в рамките на два месеца. Това класа ли е или късмета си изигра ролята в рулетката на дузпите?
– Не, мисля, че и предния път не беше късмет. И тогава бяхме по-добрия отбор от „Левски“. Днес не мога да кажа, че бяхме по-добрия отбор, но и двата тима играха равностойно. Първото полувреме може би ние стояхме малко по-добре. Второто малко се уморихме, а и те малко повече натискаха, но мисля, че с оглед на това, което показахме през целия мач е заслужена победа. В дузпите не се знае, там трябва и малко късмет.

– Изключително хладнокръвно отборът би дузпите…
– Да, и аз съм изненадан, че бяха толкова хладнокръвни, но мисля, че и предния мач – финала за Купата заряда бе по-голям и напрежението по-голямо. Това е една хубава контрола и при футболистите такова беше настроението като влязох в съблекалнята.

– Като че ли на трибуните и феновете победиха тези на Лудогорец откъм скандирания. Това помогна ли допълнително?
– Хубаво е че дузпите се биха на тази врата, която беше близо до нашите фенове. Те повече освиркваха играчите на „Лудогорец“ и може би това също изигра някаква роля. Разбира се, че ние имаме по-голям брой фенове и нашите фенове са по-гласни…

– Треньорът Хубчев каза, че всички хвалби, които сега се изсипват по вашия отбор няма да стигнат до момчетата. Ще се работи здраво – ред, дисциплина, работа и пак работа…
– Да, той е такъв човек. Винаги мисли за следващата тренировка. Сериозен е. Има страшна дисциплина в отбора. В други отбори аз досега не бях виждал такова нещо. Всички играят един за друг – тичат, раздават се, отборът е супер. Всеки един мач играе на най-високо ниво.

– След седмица идва мач с „Апоел“ (Тел Авив). Ще успее ли „Берое“ да се докаже на европейска сцена?
– Това е един много сериозен отбор, но мисля, че пред наша публика можем да ги изненадаме и даже да ги победим. Няма да е кой знае каква изненада.

– Колко души очаквате на мача?
– Пълен стадион. 11 600. Там някъде. Не знам толкова ли останаха седалките, защото имаше някои измествания. Вече всички питат, чакат да се пуснат билетите.

– Разузнахте ли вече съперника?
– Да, пратихме наши хора да ги гледат. Видяхме къде са нашите шансове, надявам се да ги използваме. Треньорите си знаят работата.