Снощи, 8 юли, от 19:16 часа в хотел „Железник“ в Стара Загора се проведе общо събрание на СНЦ „Национален фенклуб Берое – Стара Загора“. На него бе даден отчет, взе се решение за разширяване на УС до 7 души, организацията премина от частна в обществена полза и бяха обсъдени много актуални теми покрай подкрепата на „Берое“.

В началото настоящия Управителен съвет даде отчет за дейността и финансовите приходи и разходи на сдружението от последното общо събрание през януари до сега.

Бе взето решение в УС да влязат още двама души. Това са Антони Андонов и Кристиян Кръстев. Така вече организацията ще се ръководи от 7 души.

Антони Андонов е един от най-активните фенове на „Берое“ в София. До момента той координира организираните пътувания от столицата. Кристиян Кръстев пък е член на фракцията Green Vandals и до скоро бе противник на някои от решенията на УС на фенклуба. Оценяйки случилото се през последната година той прие да стане част от Управителния съвет и да помага при организацията на подкрепата.

Членовете на „НФК Берое“ взеха решение сдружението да премине от частна в обществена полза, както и приеха промени в Устава, който ще бъде качен в сайта на клуба в интернет и всеки ще може да се запознае с него.

Подробно бяха обсъдени бъдещи хореографии, организиране на турнири и участия в сборни отбори (например този на националния за фенове, който стана шампион на Европа в Лвов). Бе разяснена и организацията за следващите 2-3 изключително важни мачове за „Берое“.

Обсъдено бе участието на „НФК Берое“ в „Сдружението на българските фуболни привърженици“. Дискутирани бяха още проблемите, които се срещат при организации и възможностите те да бъдат решени.

По всички точки от дневния ред имаше пълно единодушие при гласуванията. Новото на това Общо събрание е че право на глас имаха само редовните членове на фенклуба, заплатили членския си внос за новия сезон. В същото време обаче на събранието добре дошли бяха всички привърженици, като всеки имаше възможност да се изказва по всяка от темите и да бъде чут.

СНЦ „Национален фенклуб Берое – Стара Загора“ отчете, че за по-малко от месец вече е надмината бройката членове за новия сезон, в сравнение с бройката събрали се за изминалия цял сезон миналата година. „Това ни навежда на мисълта, че хората имат вяра във фенклуба и искат да бъдат активни негови членове и участници в организирането и подпомагането на дейността, с което да прославим любимия клуб и да изживеем незабравими моменти по трибуните“, казаха от УС на „НФК Берое“ за beroe.bg.

Всички членове на „НФК Берое“ очакват с нетърпение старта на новия футболен сезон и първата купа за него, която отборът може да спечели утре на стадион „Васил Левски“, както и гостуванията по европейските терени в предстоящата кампания за Лига Европа.