Юношите старша възраст на „Берое“ започнаха подготовка за новия сезон. Тази вечер от 19 часа Иван Гаджев изведе възпитаниците си за първо занимание на Изкуственото игрище. Първенството в Елитната група до 19 години ще стартира на 10-11 август.

През сезон 2013/2014 „Берое“ U19 ще бъде съставен от сборен отбор на родените през 1995 и 1996. От набор 95 в  остават вратарите Теодор Койчев и Стоян Милев, Пламен Тенев, Силвестър Дочев, Венцислав Иванов и Ангел Костов. От миналогодишният състав воден от Иван Гаджев отпаднаха Ангел Митов и Радослав Лазарски, които вече не са част от школата на старозагорци, а Михаел Лалев ще се състезава под ръководството на Господин Мирчев в Елитната група до 17 години. В старшата възраст ще бъде и националният вратар на набор 97 Михаил Михайлов, който е част от мъжкия тим.

beroe-u19-first_3

Отборът започна подготовка с две нови попълнения – Айкут Мустафов от „Видима-Раковски“ и Николай Добрев от ФК „Стара Загора“. Първият играе като нападател и крило, а вторият като ляв краен бранител. Наставникът очаква още 1-2 момчета на проби.

Юношите ще се подготвят в домашни условия, като в следващите две седмици ще тренират двуразово. До началото на първенството отборът ще изиграе 4-5 контролни срещи.

„Очаквам силен сезон, в който да бъдем равностойни на водещите отбори и да покажем, че „Берое“ е сила. Желанието ми е доста смело, но смятам, че е реално. Вярвам, че можем да бъдем приятната изненада в групата.  Изискванията и очакванията са ми доста завишени“, заяви пред клубният сайт Иван Гаджев.

beroe-u19-first_2