След края на приятелската среща срещу „Раковски“ в едноименния град екипът на beroe.bg потърси по традиция мнението нa старши-треньора на „Берое“ Петър Хубчев. Вижте какво сподели той.

 

– Г-н Хубчев, мнението Ви за днешната среща?
– Не съм съвсем доволен, но желанието бе за пореден път истинско.

– Доволен ли сте от изминалия лагер в Смолян?
– Да. Най-важното е, че всички са здрави. По-сериозни контузии досега не е имало. Направихме всичко, което бяхме запланували. Елио Мартинс също е от вчера в отбора, но за съжаление има още проблеми и времето за него няма да стигне. Всичко останало от бегово естество се получи.

– Дадохте почивка на някои от играчите Ви днес. Готов ли е съставът за мача с „Лудогорец“ за Суперкупата и как ще подходите в този мач?
– Тук ще се върна към едни неща, за които говорихме и миналата година. Всеки мач и всяка тренировка са важни. Във всяка среща трябва да играем като за последно. Не ни интересува „Апоел“ (Тел Авив), докато не мине срещата с „Лудогорец“. Дотогава имаме още работа. Едно нещо не се е променило от миналата година и то е да играем във всеки мач пределно мобилизирани. Сега мислим изцяло за следващите няколко дни.

– Имате ли информация за състоянието на Лоузейро и неговото връщане в България?
– Днес се прибира той. Имаме информация, но не искам да избързвам с нея. Нека първо да видим какво е състоянието му и тогава да коментираме.

– Има ли футболисти, които пропускат двубоите срещу „Лудогорец“ и „Апоел“ (Тел Авив)?
– Времето за Елио Мартинс ще бъде много кратко, но не съм сигурен, че пропусне срещата. Той е такъв тип футболист. Когато е здрав, бързо влиза във форма. Възможно е да не е в оптимална форма, но дали ще пропусне двубоите, не знам.

– Разузнали ли сте отбора на „Апоел“ или е твърде рано да се говори за това?
– Доколкото е възможно по силите ни сме ги разузнали. Имаме няколко записа на последните им пет мача, но на практика това е един нов отбор. И днес, и на 9-и те играят две контроли в Полша, където имаме наш човек и ще разчитаме на тази информация. Това е, което можем да си позволим и ще е достатъчно. Аз вече имам представа за този отбор, но нека минат и тези последните им контроли.

– Развитие по селекцията има ли?
– Ще използвам клише, което се използва от всички. „Селекцията е отворен процес. До последния момент всичко е възможно“, но това е наистина така. Освен Благой Макенджиев досега нямаме други нови футболисти. Търсихме играчи, които да са по-добри от настоящите ни. Имаме си виждания и някои неща, които ще се случат в следващите няколко дни, но не сме намерили някой, който да ни помогне и е според нашите финансови възможности. Не можем да търсим футболисти, които не можем да финансираме. По-важното е да запазим колектива и духа.

– Ще има ли промяна за мястото на приятелската среща между „Берое“ и „Черноморец“, която ще се играе на 13-и юли?
– Да. Контролата остава на същата дата, но в Стара Загора.