Старши-треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред медиите след третата контрола на тима от лятото, завършила с 3:1 в полза на възпитаниците му. Вижте какво сподели той за мача пред клубната камера и gong.bg, както и за Алберто Лоузейро и Елио Мартинс.

 

– Вашият коментар за мача?
– Изиграхме сериозно мача. Имаше доста движение. Видяхме много грешки, но ние виждаме във всеки мач грешки и ще работим тактически по отстраняването им. Мисля, че като движение беше добре.

– Какво е състоянието на отбора преди мачовете с „Лудогорец“ и „Апоел“?
– Нужна е още много работа. За мен най-важно е момчетата да са здрави, да нямат контузии и да продължаваме да работим сериозно. Тази година като цяло времето за подготовка е по-малко от нормалното, с което ние се подготвяме, но трябва да се справим. Надявам се да се справим.

– Игор Джоман и Емил Ангелов не играха днес – контузени ли са или това е ваша преценка?
– Съвсем малки са проблемите и при двамата. Надявам се от утре да тренират както трябва.

– Наясно ли сте как протича лечението на Елио Мартинс и Алберто Лоузейро и ще могат ли те да се включат към тренировките на отбора като той се прибере в Стара Загора?
– Почти ежедневно се интересуваме от състоянието им. С Лоузейро се чуваме ежедневно. Надявам се много за него. Като че ли времето за него ще е кратко за първите мачове. Надявам се да се върне здрав. Прогнозите, които дават лекуващите го лекари са доста добри, но все пак лекарските прогнози са доста рисковани.

– „Апоел“ (Тел Авив) се подготвят в Полша и имат три контроли там. Ще ги гледате ли?
– Да, две контроли ще наблюдаваме.