Съдийската комисия на БФС назначи Георги Йорданов за главен арбитър на срещата от Суперкупата на България между „Лудогорец“ и „Берое“, която ще се играе на 10 юли от 20:30 часа на стадион „Васил Левски“ в София.

Георги Йорданов е роден на 15 декември 1973 г. и е съдия на FIFA от 2010 г. Дебюта му в „А“ група е на 3 март 2007 г. По професия е икономист.

През миналия сезон Йорданов ръководи 17 срещи от „А“ група, сред тях бяха и дербитата „Лудогорец“ – ЦСКА, „Левски“ – „Литекс“, „Левски“ – ЦСКА и „Левски“ – „Лудогорец“. Той ръководи и три мача на „Берое“ – победата в „Монтана“ с 3:1 от пролетта и загубата с 1:2 у дома от „Локомотив“ (Пловдив) през есенния полусезон. Третата среща е мачът „Лудогорец“ – „Берое“ от есенния полусезон спечелен с 3:1 от разградчани. Освен този мач е ръководил още 4 срещи на шампионите „Левски“ – „Лудогорец“, загубен от шампионите с 1:0, „Лудогорец“ – ЦСКА (1:0), „Лудогорец“ – „Черно море“ (2:0) и ЦСКА – „Лудогорец“ (0:0).

В „Б“ група през миналуя сезон е ръководил две от дербитата – „Банско“ – „Любимец“ (2:3) и „Нефтохимик“ – „Светкавица“ (1:0). Свирил е и три мача от турнира за Купата на България.