Днес от 18:00 часа на Изкуственото игрище стартира подготовката на юношите младша възраст. През сезон 2013/2014 набор 97 ще бъде воден от Господин Мирчев и ще се състезава в Елитната група до 17 години.

Подготовка започваха и четири момчета родени през 1998 година – Ангел Денчев, Калоян Динев, Преслав Георгиев и Росен Илиев. В течение на сезона не е изключено още от възпитаниците на Владислав Януш да получат шанс за изява в Елитната група до 17 години.

Отборът ще се подготвя в домашни условия и от утре ще тренира двуразово. До заминаването за Сан Марино „Берое“ U17 ще изиграе минимум три контролни срещи, които в момента се уточняват. Наставникът чака отговор от няколко мъжки отбори от региона за спаринг.

На 20 юли група от 22 футболисти, родени през 1997 и 1998 година ще замине за участие на силен международен турнир в Сан Марино. „Берое“ е в група със съставите на „Линфилд“ (Северна Ирландия), „Нотингам Форест“ (Англия) и „Витория“ (Сетубал, Португалия).

„Всички футболисти от миналия сезон започват подготовка. Ще дам равен шанс на всички да докажат, че заслужават да играят в „Берое“. Който не ме задоволи ще си търси късмета другаде. Подготовка започват четири момчета родени през 1998 година, но трябва да ме убедят, че заслужават да останат при по-големите. Не ме е страх за давам шанс на по-малките и в Елитната група ще играят и футболисти от набор 98. Ще се опитам да променя някои неща, целта ми е до 3-4 месеца отбора да има нов облик, който аз искам да виждам“, заяви пред клубния сайт старши-треньорът Господин Мирчев.