Вече една седмица играчите на „Берое“ са на подготвителен лагер в Смолян. В специално интервю за клубната телевизия разговаряхме с кондиционния треньор Пламен Липенски. Вижте мнението му за условията, тренировките и предстоящите важни мачове:

 

– Г-н Липенски, какво е мнението ви за условията тук, в Смолян?
– Добър ден на всички привърженици на „Берое“. Говорим за обстановка и за условия, както виждате зад мен всичко ясно и красноречиво говори. Прекрасни условия. Както се казва – благодарим на Господ, че хванахме отлично време за работа. В момента е 25-6 градуса. За мен отлични условия за тренировка, за възстановяване. Абсолютно всичко е налице.

– Как протичат тренировките на отбора?
– Нормално, по начертания план. Това, което очаквахме се случва. Дано да продължава така и занапред.

– Мнението Ви като специалист за физическото състояние на играчите?
– Да, доволен съм. Това, което сме очаквали и подготвили като предварителна програма с моите колеги се изпълнява напълно. както се казва – на 100%.

– Първият официален мач на „Берое“ е след седмица – Суперкупата срещу „Лудогорец“. Каква е важността на двубоя?
– Абсолютно е важен. Не го омаловажаваме. Няма да е никак лошо „Берое“ да прибави още една купа тази година, за да затвърдим доброто представяне и добрата форма, която завършихме миналия сезон.

– Мнението Ви за жребия за Лига Европа и съперника „Апоел“ (Тел Авив)?
– Не тълкуваме жребия като лош или добър. Ние сме професионалисти и трябва да посрещнем всеки един отбор, който ни се е паднал. Не сме имали предпочитания. Очакваме да се подготвим добре, пък каквото „сабя покаже“.