Старши-треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред медиите след края на контролния мач с „Пирин“ завършил 0:0. Той остана разочарован от показаното на терена от неговите футболисти, обяви, че отборът надали ще задържи Фарез Брахмиа и сподели, че очаква още футболисти в близките дни. Той отрече за официална оферта от страна на „Маритимо“ за правата на Елио Мартинс, който има договор с „Берое“ за още две години. Ето какво каза Хубчев.

 

– Г-н Хубчев, мнението ви за мача. Доволен ли сте?
– Само от първото полувреме. И като ангажимент, и като игра от много малки части през второто полувреме. Това не трябва да го допускаме в нашият отбор – да си помислят някои хора, че са със статут на звезди или че имат по-големи права от другите. Само работа, работа и тичане. Това е формулата в нашия отбор за успех.

– Как протича подготовката в Смолян. Доволни ли сте от базата на която тренира отбора?
– Да. Ако има някакво извинение за мудните действия второто полувреме, то това е умората, която се натрупа. Ние сутринта си тренирахме. Като ангажимент смея да кажа че съм доволен. Всички се включват на 100% в подготовката. Може би това е единственото извинение, че се е натрупала малко умора.

– Впечатленията ви от Брахмиа и остава ли той на проби?
– Не, аз съм разочарован от това, което показа.

– Промени ли плановете ви това, че преместиха Суперкупата да се играе в София?
– Не, но това сигурно ли е? Вероятно е. Няма да промени плановете ни. Така или иначе на 10 играем.

– Очаквате ли в близките дни нови футболисти?
– Да, очаквахме, но нека да коментираме когато нещо е факт. Нека да дойдат момчета – досега имахме някои уговорки, но се поставят условия, които са неизпълними за нашия отбор. Аз съм доволен, че нямаме такива футболисти в „Берое“ към този момент, които са ориентирани единствено и само към финансите или други странични неща. Ако трябва ще останем само с тия момчета, ще държим на колектива. Важно е да се подготвим както трябва и да подобряваме каквото можем в играта.

– Следите ли какво се случва в „Апоел“, който е нов отбор или е рано за това?
– Не е рано. Следим доколкото е възможно. Мисля, че сме доста добре с разузнаването. Имаме подготовка за следващите няколко дни. Доколкото е възможно ще се опитаме да разберем какво става там.

– В португалските медии се появиха информации за интерес на „Маритимо“ към Елио Мартинс. Има ли нещо конкретно получено в клуба към този момент или това са само спекулации?
– Не, няма нищо.