Новият Председател на Съвета на Директорите и Изпълнителен директор на „Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора“ ЕАД Илко Русев даде първото си интервю пред клубната телевизия. Вижте какво сподели той за целите, очакванията и приоритетите на клуба:

 

– Г-н Русев, най-напред, честит нов пост! Как приемате новия пост на изпълнителен директор и предизвикателство ли е той за вас?
– Приемам го с голяма отговорност и задължение. Знам, че предстои много работа. Времето до първото домакинство от евромачовете е кратко и в това отношение трябва да се свърши страшно много работа и моето искане към всички в клуба е да дадат максимум усилия, за да се представим добре.

– Какво е необходимо, за да се задържи и продължи възхода на „Берое“?
– Точна рецепта няма, но най-важните неща, на които трябва да обърнем внимание са правилната подготовка на отбора, който започна, дисциплината, която е изключително важна. Там компромиси не трябва да правим. Подкрепата на нашите верни фенове също е изключително важна за успеха. Ако всички тези неща успеем да ги обединим в едно съм сигурен, че успехите ще продължат.

– Има ли нещо, което бихте искали да промените в клуба? 
– Що се касае до спортно-техническата част – там думата има г-н Хубчев и неговия екип. Водим разговори с него и вероятно ще имаме нови попълнения, които да вдигнат нивото на отбора или да повишат конкуренцията. Що се касае до останалата част от структурата на клуба ще ни трябва известно време, за да преценим дали са нужни някакви промени.

– Какви цели си поставяте от тук нататък, след като летвата вече е вдигната – „Берое“ спечели Купата на България?
– Може би тук трябва да видим как ще влезем в първенството. Програмата е много тежка в първите кръгове – срещаме най-стойностните отбори в българската „А“ група. Може би според изхода от тези двубои ще можем да преценим и направим една по-реална оценка какви цели можем да гоним. Моето голямо желание е да не отстъпваме от резултатите, които постигнахме втория полусезон. Ако задържим това ниво и успеем да вдигнем качеството на отбора ще бъда най-щастлив.

– Предстои участие в Лига Европа. Вашите очаквания?
– Утре ще стане ясен съперникът във втория предварителен кръг. Аз съм убеден и вярвам, че който и да бъде той, отборът ще защити името на клуба, както и ще представим България достойно в този турнир.

– Детско-юношеската школа приоритет ли ще бъде и за вас и ще продължите ли да я развивате?
– Разбира се, че е приоритет. Миналото лято започна подобряването на базата за детско-юношеската школа с един от най-добрите изкуствени терени, които се използват изцяло от юношите на клуба.  Това лято работим основно по подобряването на основния терен на стадион „Локомотив“, който също знаете се ползва от „Берое“. Така че и този терен ще е на разположение на детско-юношеската школа. Няколко момчета от школата вече започнаха подготовка с мъжкия състав – всичко това показва, че не само продължаваме, а ще развиваме школата по начин, по който смятаме, че е най-добър.

– Първият по-сериозен мач се задава на 10 юли. Играем срещу шампиона „Лудогорец“ за Суперкупата на България. Имаме ли шанс да добавим още едно отличие в музея на славата? 
– Мисля, че резултатите от втория полусезон на новото първенство показаха, че можем да се противопоставим успешно на най-добрите отбори в България. Не само, че имаме своя шанс, а ако покажем беройския дух, с подкрепата на нашата публика имаме съвсем реална възможност да спечелим и тази купа.

– Вашето пожелание към привържениците на Берое?
– Нашите привърженици са много важен елемент от футболния отбор. Това, което искам най-много през това ново първенство е да ги накараме да почувстват още по-големи положителни емоции в представянето на отбора. Тук молбата ми към е тях е независимо от тежките моменти, които може би да има през първенството те да ни подкрепят, както винаги са го правили досега. Мисля, че с тяхна помощ отборът ще бъде на мястото, което му се полага в първенството.