Привърженикът на „Берое“ Димитър Димитров ще представлява България в националния отбор за фенове, който ще участва в седмото издание на най-силния в Европа турнир за футбол за фенове Eurofan. Състезанието ще се проведе от 20 до 23 юни в гр. Лвов, Украйна.

В турнира участват 28 отбора от 23 европейски държави, като част от тях са отбори на фенове на един клуб, а други са в качеството си на национални отбори като Хърватска, Словакия, Армения, Италия, Република Ирландия, Беларус, Швеция, Украйна, Грузия, Уелс, Холандия, Сърбия и Полша.

Димитър Димитров бе част от отбора на Green Legion на играния в края на май фентурнир Турнир за Купа Берое. Отборът му Green Legion загуби с 3:0 на четвъртфиналите от завършилият на второ място тим на beroe.bg.

Той бе избран на селекционна контролна среща, която се проведе преди две седмици на стадиона в село Оризари, Пловдивско срещу отбора на „Евроколеж“. Феннационалите загубиха с 3:2, но съставът бе избистрен. В него влизат още представители на „Ботев“ (Пловдив), „Локомотив“ (Пловдив), „Миньор“ (Перник) и ЦСКА (София). Селекционер на българския отбор е Христо Шенчев от „Ботев“ (Пловдив), който е и играещ треньор.

Турнирът е с групова фаза и директни елиминации, като българските фенове попаднаха в група E където са още домакините от Украйна, Северна иралния и отбора на „Копенхаген“ (Дания).

Отборът на българските фенове се роди като инициатива на Сдружението на българските футболни привърженици, за да се даде пример на фенове на различни клубове, че каквито и да са противоречията и конфликтите между тях, в името на България и любовта към футбола те трябва да могат да бъдат заедно.

Феновете ще се състезават с екипи на националния отбор, както и с екипи-реплика на националния отбор по футбол от 1924г., с които той прави международния си дебют на Олимпиадата в Париж срещу отбора на Република Ирландия. С този жест феновете искат да покажат уважението си към историята и традициите на българския футбол и да отбележат 90-годишнина от учредяването на Българската национална спортна федерация.

Участието на сборния отбор от фенове на турнира в Украйна се осъществява с подкрепата на БФС, Сдружение „Ботев Пловдив“ и „Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора“ ЕАД.

467789_4669537669303_1484822620_o