След отпадането на четвъртфинал на Държавното първенство при децата от „Черно море“ пред клубната камера застана старши-треньорът на набор 98 Владислав Януш. Ето как видя двата мача с „моряците“ и сезонът на своя отбор наставника:

 

– Коментарът Ви за мача с „Черно море“?
– Както в доста от мачовете с по-силни отбори се получи среща с две лица. Държим изцяло инициатива до един момент и от там много бързо се обръщат нещата. По-същият начин бе и първия мач във Варна. До 25-26 минута играхме перфектно, спазваха се тактическите указания, добре вървеше мача, виждахме, че можем, имаме сили, уверени сме и просто миг разконцентрация обърнаха мача срещу нас, както се получи и днес. Едно прекрасно първо полувреме, с добра дисциплина, добро движение, добър футбол и коренно различно второ полувреме.

– Кой беше преломният момент днес – принудителната смяна на Иван Червенаков или първия гол на „Черно море“?
– И двете неща мисля, че са еднакво важни. Както и тази смяна, след която се наруши ритъма, направихме вътрешна ротация, която не сработи добре. И от първият гол на „Черно море“ малко или много рухнахме и набързо ни вкараха още два гола. Не е от нещо, кой знае какво тактически да сме били надиграни, но това е футбола. Надяваме се тези грешки да ги изчистваме занапред.

– Оценката ви за сезона, чак на четвъртфиналите на Държавното първенство допуснахте две поражения?
– Мисля, че се справихме добре. Момчетата показаха характер в тежки моменти, особено след края на Областното първенство. В рамките на няколко дни изиграхме доста мачове, знаете и на турнир ходихме, наложи се да играем баражи… не знам правилниците, но не мисля, че беше правилно да играем тези баражи. Но така или иначе се наложи, изиграхме добри мачове, силни мачове. Много ни се искаше днес да можем да поработим още една седмица.

– Липсата на конкуренция в Областното първенство оказа ли си влияние за Държавното?
– Оказва си. Виждате тук какви са мачовете, виждате, че тук секундите невнимание, секундите разконцентрация веднага водят до опасности. Особено на това ниво, когато и противникът е доста силен и бързо се възползва от нашите грешки. В Областното първенство дори да допуснем някоя грешка имаме много време да се поправим, но тук е така.

– Ще търсите ли подсилване на състава през лятната пауза, през следващия сезон сте юноши младша възраст?
– Да, догодина сме юноши младша „Б“ отбор. Ще търсим. Имаме набелязани момчета, които ще привлечем, други ще дойдат на проби. Продължаваме да работим и да се развиваме напред. Имаме Купа България през следващата година. Там ще си поставим за цел да играем добър футбол и да опитаме да прескочим едно ниво още напред.