Старши-треньорът на “Берое” Петър Хубчев даде брифинг непосредствено преди първата тренировка на тима за новия сезон. Ето какво сподели той.

„Радвам се, че започваме тази подготовка. Мина доста време от последните успехи и последния мач. През това време се пишеше непрекъснато. Много от писаното беше заслужено. От днес като слезем долу в съблекалнята е наложително да забравим за миналия сезон и миналите мачове и от днес да започнем да тренираме така както искаме, и както сме тренирали. Първата ми задача като слезем в съблекалнята е да убедим момчетата, че това е пътя. Ще бъде по-трудно на „Берое“ в новото първенство. Постигнахме нещо доста добро. Всички знаем колко трудно беше. Аз лично мисля, че е два пъти по-трудно да се задържим или да подобрим тези неща. Всички вече ще ни взимат по-сериозно. Трябва да бъдем още по-подготвени. Това е първата и последната цел“, каза Петър Хубчев на старта.

„Времето до първия мач не е както на мен ми се иска – по-кратко е, но това е. Имахме две възможности за избор след последния мач – или да започнем по-рано или на 17, да поемем определен риск. С оглед на състоянието на отбора след последния мач, в което беше отбора решихме да започнем днес. Смея да кажа, че всички дадоха това, на което са способни миналия полусезон“, допълни той.

„Забравяме всичко. Ако мога да си позволя една молба за вас, които пишете само за „Берое“ само да спрем вече с одите на радостта и хвалебствените слова и да работим, защото ни чака много сериозна работа от тук нататък“, обеща наставникът.

„Ясно е че селекцията е може би най-интересното нещо. Продължаваме да държим този курс, който приехме от самото начало – ще привличаме футболисти само когато ги видим на живо в няколко тренировки. По имена, по CV, по видеоматериали няма да привлечем футболисти. На този етап няма привлечен нов футболист. Имаме уговорки, имаме разговори с няколко български футболисти и няколко чужденци. Трябва да изберем. За разлика от миналия трансферен прозорец ще търсим сега на конкретни постове хора, които по наши виждания и преценки трябва да са по-добри от момчетата, които ние имаме, за да подобрим нещо. Миналия трансферен прозорец се опитахме да направим една група от около 20-22 човека. Сега мисля, че я имаме тази група. Личното ми желание е всички до един, които са в „Берое“ да са здрави. Това, което знам е, че Лоузейро ще остане още малко в Португалия и се надявам да се размине без операция. На 2 юли ще бъде при нас. Нещата са много обнадеждаващи при него. Такива са информациите от хората, които са при него“, сподели още той.

„Елио се чувства добре, но направи операция от херния в България преди да си замине и ще му трябват още 2-3 дни докато започне“, каза Хубчев.

„Много е рано да определяме цели. Ясно е, че има няколко въпроса, които няма как да не зададете като нови футболисти и цели. Нека мине малко време. Нека да направим подготовката. Искам да направим подготовка като миналия полусезон. Всички да са здрави в подготвителния период. Малко по-кратък е. От някои неща сме принудени да се откажем, за сметка на други. Това е по-важното“, обясни треньорът.

„Ние сме един от последните отбори започващи подготовка. Почти всички треньори определиха като цел първата седмица с оглед на това, че първенството се провежда по друга формула. Ще бъде много трудно. Дисциплината и физическата подготовка продължават да са в основата на нашия отбор“, каза още Хубчев.

На въпрос дали е склонен да се раздели с определени играчи Хубчев сподели: „Да, склонни сме. Няма яснота. Конкретни оферти няма, има запитвания доста. Също няма гаранция, че футболистите, които днес ще тренират ще останат.

„Провел съм разговори с някои играчи. Двамата вратари Кирил Акалски и Теодор Скорчев напускат. Пауло Жорже със сигурност също. Има още един-двама, с които ще се разделим, но искам първо да говорим, а след това да го обявим“, сподели треньорът.

„Всички които минат тук през Стара Загора ще ги гледаме, а не една, две или три тренировки и да се убедим в качествата им. Няма как да поставя срок за окомплектоване на отбора. Ако трябва да го правя щях да поставя срок днес. Знаете как се развиха при нас нещата зимния трансферен прозорец. Някои от футболистите ги взехме в последния момент – Иван Караджов, Венци Христов, Пламен Крумов. Това е нормално. Всеки гледа да търси по-голям отбор или по-добър отбор, с по-големи финансови възможности. Когато не станат нещата, може би ще се намесим и ние. Други имат предпочитания към страната, града, към клуба. Почти невъзможно е да си поставяме срокове“, каза още специалистът.

На въпрос на кои постове точно търси играчи Хубчев каза: „Ще си позволя да не отговарям на този въпрос, защото ще предизвикаме друга реакция на хората, които играят на тези постове. На 3-4 поста ще търсим хора.“

„С нас ще започнат Пламен Тенев и Исус Ангелов. Тези момчета, които дебютираха в последния мач. Ще видим дали ще останат при нас или ще предпочетем да отидат някъде. Те имат договор. Пламен ще остане със сигурност, защото има възможност да играе в Елитната още една година. Знаем, че юношите до 19 г. влязоха в Елитната група, така че ще остане да играе. Ако трябва да пращаме момчета за обиграване , при тази структура, за нас „Б“ група е оптимална. Ще бъде много добре ако Гълъбово проявят интерес към тези футболисти. Не знам какви цели имат“, каза още наставникът.

В края на брифингът той обяви и програмата за контроли.