Точно преди година ПФК „Берое“ направи първата важна крачка към официално присъствие в глобалната мрежа. Водени бяхме от убеждението, че феновете на „Берое“ трябва да получават актуална информация директно от източника. В началото на годината бе взето стратегически важното решение за обединяване на всички усилия за присъствие в интернет на „Берое“ с нова концепция и обновена визия.

Опитахме се да Ви направим съпричастни с най-върховите моменти от играта на зелено-белите, с техните успехи, но бяхме заедно и когато нещата не вървяха.

При радикалната промяна във визията и концепцията в началото на март тази година официалният сайт се сля със съществувалия 12 години Beroe Online, който през дългите години бе постоянен източник на актуална информация от клуба. beroe.bg се утвърди като най-посещаваният интернет портал в Стара Загора, водещ по дневни посещения на всички големи информационни страници от областта. В средата на април, малко преди полуфиналите за Купата на България стартирахме огледални английска и немска версия, които не останаха незабелязани и изненадаха приятно доста от привържениците на „Берое“. Вярваме, че тези версии ще спомогнат за популяризирането на тима с оглед на предстоящата кампания по селекция през лятото, както и разбира се участието в турнира Лига Европа, в който „Берое“ ще започне на 18 юли тази година.

Започнахме преки излъчвания на мачовете на мъжкия тим, както и на по-важните срещи на школата. Срещите от News7 футболно първенство с „Черно море“ и „Локомотив“ (София) излъчихме за първи път с три камери, интегрирахме таймер и резултат в екрана, подготвихме студиа с гости преди мача и на полувремето. Така направихме най-сериозната стъпка към първата и най-добра клубна телевизия в България. Изненадите тук тепърва предстоят.

Продължаваме да обръщаме голямо внимание, което обръщаме именно на школата на тима, която е бъдещето на отбора и която всъщност най-много ще профитира от страхотните инвестиции направени от ръководството по материалната база на клуба до момента и в бъдеще.

В деня на пускане на beroe.bg започнахме или продължихме и активно развитие на представянето в следните социални мрежи: facebook, twitter, Google+, YouTube, Instagram, Soundcloud, Foursquare, vbox7.

През месеците април и май beroe.bg отчете 439 887 уникални посещения, което прави средно 7 211 посетители на ден. Това е покачване с над 57% спрямо месец март 2013 и е цифра, която спокойно можем да отчетем като най-висока за регионален интернет сайт в Стара Загора, включително регионалните новинарски портали. С това beroe.bg е най-посещаваният интернет сайт в Стара Загора! Отделните показвания на страници бяха общо 2 143 851. В деня на спечелване на Купата на България, 15 май, сайтът бе посетен 16 374 пъти, което е абсолютен рекорд до момента, следвано от 16 май, когато beroe.bg е посетен 14 583 пъти.

Сайтът е посетен от 127 различни държави през месеците март, април и май 2013 година. Основната част (86,46%) е от България. На второ място се нареждат посетителите от Великобритания (1,97%), следва Германия (1,59%), и САЩ (1,18%). Това са и държавите с най-големи български общности, така че числата в никакъв случай не са изненада. В топ 10 попадат още Алжир (заради участието в „Берое“ на Амир Саюд), Испания, Франция, Португалия и Гърция. Някои от най-екзотичните кътчета където отварят beroe.bg са Мали (15 посещения), Сингапур (12 посещения), Хондурас (4 посещения), Кувейт (3 посещения), Малдивите (1 посещение) и други.

9,3% от посетителите на сайта са от мобилни устройства. Това ни показва, че трябва да продължим и форсираме разработката на мобилната версия за сайта и мобилните приложения. В паузата преди новия шампионат ще зарадваме беройските фенове с обещаното.

Вече започнахме работа и по онлайн фенмагазин, така че всеки наш привърженик да може да се наслади на артикулите на отбора навсякъде по света.

Тези и други изненади могат да очакват беройци в следващите месеци. След успешния старт на beroe.bg и добрата поддръжка на представянето в социалните мрежи бъдещите ни стъпки ще бъдат също толкова решителни и ще продължат със същото ниво на професионализъм и себераздаване.

Благодарим ви, че сте с нас и ви желаем здраве, щастие и още много поводи за радост и незабравими изживявания с обичания от нас и вас „Берое“.