ПФК „Берое“ бе избран за най-добър отбор на месец май в традиционната анкета на „Пресклуб България“. От името на клуба наградата получиха маркетинговият директор Ваня Джаферович и капитанът Дончо Атанасов. Старши-треньорът на старозагорци Петър Хубчев грабва приза за най-добър треньор през месеца.

В допитването взимат участие спортните редакции на водещи медии. Началото на анкетата е от септември 1999 година, като победителят получава „Купата на победата“, подарена от Пресклуб „България“

Носителят на Купата на България през 2013 година получи 11 гласа, шампионът „Лудогорец“ получи 9 гласа, а националният ансамбъл по художествена гимнастика, който спечели първо място в Световната купа през миналия месец получи 6.

През май 2010 година „Берое“ остана на трето място в допитването за отбор на месеца, след триумфа си в турнира за купата.

Наградата за Треньор на месец май пък грабна Петър Хубчев. Героят от САЩ’94 изведе „Берое“ до спечелването на  Купата на България и спечели доверието на спортните редакции. През полусезона под негово ръководство „Берое“ загуби само два пъти. Заради служебен ангажимент Петър Хубчев не успя да присъства лично и ще получи наградите си в следващите дни.

Анкетата „Треньор на месеца“ се организира от Пресклуб „България“ от август 2004 година. Победителят, определен от спортните редакции на столичните медии, получава „Златният трибагреник“ – знамето на България, изработено от злато и цирконий.