След завръщането в Елитната група за юноши старша възраст пред клубната телевизия застана старши-треньорът Господин Мирчев. Ето какво сподели щастливият настивник след победата над „Светкавица“ 94 с 4:1.

 

– Господин Мирчев, честито завръщане в Елитната група до 19 години?
– Благодаря. Искам и аз да честитя на ръководството за завръщането на отбора в Елитната група до 19 години, защото знаете, че една година бяхме в областната. Честитя този успех и на цялата школа, защото това е труд и на моите колеги в по-долните гарнитури, защото както знаете аз постоянно вземам футболисти от по-малките. За мен е без значение дали е малък или голям, щом носиш марката на „Берое“ си бероец. Разбира се, че се радвам, все още не мога да го изживея. Тепърва ще се радваме на влизането в Елитната група и на медалът от купата, защото не остана време да се израдваме за него.

– Много успешен сезон за вас, завършихте сезона само с една загуба във финалът за Купата на БФС от „Левски“, имате два равни и всичко останало е победи…
– Да, но тази загуба и болезнена. Да загубиш във финал е болезнено. Важно беше, че взехме тези два финала срещу „Локомотив“ (Пловдив) и днес срещу „Светкавица“. За мен това са истинските финали, за купата си беше подарък за набор 95, че стигнаха до там.

– Оценката ви за днешният двубой, надиграхте по всички параграфи „Светкавица“?
– Тотално. Въпрос беше на време да вкараме гола, да се поуспокоят, защото в съблекалнята на Търговище не цари това напрежение, както е при нас.  Ние сме професионален клуб, ние сме „Берое“, школа, която върви много добре и на всяка цена трябваше да се върнем. Най-много се притеснявах, че не знаех какво ще ни предложи отборът на „Светкавица“, като стил на игра нямахме никакви познания. Дойдохме на сляпо.

– Четирима футболисти, които днес бяха титуляри приключват с юношеският футбол – Асен Желев, Джунейт Али, Пламен Пенев и Исус Ангелов. Няколко думи за тях, предстои им най-трудната част да се утвърдят в мъжкият футбол?
– Благодаря им на момчетата. Те останаха в „Берое“ да вземат поправителният изпит и го направиха. Благодаря им. Винаги съм го казвал в разборите, че това са момчетата от набор 94, които излязоха мъжкарите и в трудният момент останаха в „Берое“. Когато си на върха е много лесно да си в „Берое“. Смятам, че ръководството ще им се отблагодари по някакъв начин… Дали ще бъдат в аматьорски клубове или в „Б група“ все си мисля, че „Берое“ ще им се отблагодари и ще са под постоянно наблюдение на ръководството.