Днес бе теглен жребият за новия сезон в „А“ група, която от тази година ще бъде в нов формат. В първия кръг „Берое“ ще гостува на „Славия“ в София. Засега мачът е насрочен за 20 юли, събота от 18 ч. Възможно е обаче да има промяна според телевизионните излъчвания на срещите.

„Лесни мачове няма. Трябва да сме максимално подготвени и концентрирани за всички срещи, защото сега ще ни бъде още по-трудно. Редът сигурно е важен, но най-важно е да играем като отбор и да излезем за победа във всеки мач“, това сподели специално за beroe.bg старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев веднага след жребия.

Шампионатът стартира на 20 юли, като за разлика от предишния сезон отборите ще са 14 и схемата ще е по-различна. Първо ще се играe всеки срещу всеки на разменено гостуване, както бе досега. След това, въз основа на класирането, тимовете ще бъдат разделени на две половини от по седем отбора. В едната ще са отборите от първо до седмо място, а във втората тези в долната половина на класирането до този момент. След това съставите в двете групи пак ще играят по два пъти помежду си на разменено гостуване. Всеки кръг ще има по един почиващ тим. Така в редовния шампионат ще се изиграят 26 мача, а в плейофите още 14 като в тях по един отбор ще почива всеки кръг.

Ето и цялата програма на „Берое“ за първите 13 кръга:

I кръг 20 юли 2013, събота, 18:00 ч: Славия 1913 (София) – Берое (Стара Загора)

II кръг  Берое (Стара Загора) – ЦСКА (София)

III кръг  Локомотив 1926 (Пловдив) – Берое (Стара Загора)

IV кръг  Левски (София) – Берое (Стара Загора)

V кръг  Берое (Стара Загора) – Черно море (Варна)

VI кръг  Лудогорец 1945 (Разград) – Берое (Стара Загора)

VII кръг  Берое (Стара Загора) – Нефтохимик 1962 (Бургас)

VIII кръг  Локомотив (София) – Берое (Стара Загора)

IX кръг   Берое (Стара Загора) – Ботев (Пловдив)

X кръг  Пирин (Гоце Делчев) – Берое (Стара Загора)

XI кръг  Берое (Стара Загора) – Литекс (Ловеч)

XII кръг  Любимец 2007 (Любимец) – Берое (Стара Загора)

XIII кръг  Берое (Стара Загора) – Черноморец Бургас (Бургас)