Стана ясна програмата за лятна подготовка на „Берое“. „Зеленo-белите“ ще се съберат за първи път след почивката на 17 юни, а след това е предвиден подготвителен лагер в Смолян.

Първата тренировка на „Берое“ преди новия сезон ще бъде на 17 юни от 18:30 часа, а половин час по-рано старши треньорът Петър Хубчев ще даде брифинг за представители на медиите в залата за пресконференции на стадион „Берое“ . Тренировката ще се проведе на официалния терен на стадиона.

От 17 юни до 24 юни играчите ще се подготвят в Стара Загора, а първата контролна среща ще бъде срещу новия член на News7 футболно първенство „Любимец“ (Любимец). Мачът по всяка вероятност ще се изиграе на 24 юни. Първият тренировъчен лагер на отбора ще се проведе от 25 юни до 7 юли в Смолян. В този период са предвидени още три контролни срещи като към момента са известни два от съперниците в тях – на 30 юни „зелено-белите“ ще се изправят срещу „Пирин“ (Гоце Делчев), а на 7 юли срещу „Раковски“ (Раковски).

Първата официална среща за новия сезон е мачът за Суперкупата на България срещу шампиона „Лудогорец“ (Разград). Двубоят ще се проведе на 10 юли на стадион „Лазур“ в Бургас.

Последната проверка преди старта на шампионата и мачовете от европейските клубни турнири ще бъде на 13 юли, а съперник е бургаския „Черноморец“.

Програмата може да претърпи изменения, а часовете и стадионите , на които ще се проведат проверките ще бъдат уточнени и обявени допълнително.