България U17 остана на 8 място в силният турнир за юноши в Азербайджан. Част от националният отбор са и двама възпитаниците на школата на „Берое“ – Михаил Михайлов и Ивелин Илиев.

На 2 юни от 15 часа (българско) време Ивелин Илиев (№17 на снимката долу) започна като титуляр и игра едно полувреме срещу САЩ U17 в спора за 5-8 място, който бе спечелен от „янките“ с 2:0. В срещата не взе участие Михаил Михайлов.

IMG_4185(1)

Днес от 15 часа трикольорите отстъпиха с 2:3 от Уругвай U17 в битка за 7-8 място. След неубедителните игри в предишните два мача на вратаря Димитър Митов, който се състезава за „Чавдар“ (Етрополе), отбор на чийто мъжки отбор е старши-треньор националният селекционер на набор 97 Петър Пенчев, Михаил Михайлов най-после получи шанс като титуляр. Независимо, че допусна три гола във врата си, за които нямаше вина, юношата на „Берое“ изигра силен мач. Другият възпитаник на старозагорци остана на резервната скамейка.

IMG_4921
IMG_4925(1)

Двамата национали се прибират в родината в четвъртък, а в петък ще се присъединят към „Берое“. На U17 отбора на „зелените“ предстоят още четири мача от Елитната юношеска група до 17 г.