„Берое“ 98 остана на четвъртото място в турнира „Андреа Болонезе“ в Италия. „Заралии“ отстъпиха с 3:0 на сборния отбор на италианския футболен съюз от областта Кампания. Срещата се игра на стадион „Андреа Болонезе“ в Салерно.

beroe98-italy
 

Головете в мача вкараха Трапенезе, Орефице, а последното попадение бе автогол на Божидар Джелебов.

beroe98-italy-rosen
 

На финала „Паганезе“ се наложи с 1:0 над „Соренто“ и спечели надпреварата.

Михаил Димитров от „Берое“ взе индивидуалната награда за най-млад състезател в турнира. Въпреки, че е роден на 10 март 1999 година в Казанлък, Мишо вече цял сезон играе при една година по-големите батковци.

Наградата „Аида Риензи“ за най-добър вратар отиде в Антонио Д’Акино от „Соренто“. Призът „Лоренцо Наполи“ за най-добър защитник спечели Микеле Танкреди от „Паганезе“, наградата „Андреа Фортунато“ за най-добър играч пък грабна футболистът на федерацията на „Кампания“ Владислав Валери Жиков, който с това получи и правото да се присъедини към школата на „Милан“. Италианският гранд прави юношенски камп на базата „Терцо темпо“ в Сан Манго Пиементо край Салерно и наблюдава играчи и на този турнир. Призът „Гаетано Аматрудо“ за феърплей бе спечелен също от сборния отбор на италианския футболен съюз от областта Кампания.

beroe98_italy

Турнирът се провежда в памет на Андреа Болонезе, който губи живота си на футболното игрище едва на 15-годишна възраст. “Малкият Шева”, както е бил известен футболистът, припада, минути след като се появява на терена.

В надпреварата „Берое“ 98 бе воден от Сидер Димитров, тъй като Владислав Януш остана в Града на липите, поетите и правите улици заради личен ангажимент.

В понеделник беройци потеглят към дома, а на 5 юни, сряда, от 17:30 часа ще играят бараж за класиране на финалите в държавното първенство за деца срещу „Спартак“ (Пловдив) в Хасково.