Децата на „Берое“, родени през 1998 година отпътуваха за Италия. От 30 май до 2 юни старозагорци ще участват в шестия мемориален турнир „Андреа Болонезе“. По времена състезанието набор 98 ще бъде воден от Сидер Димитров, а Владислав Януш ще остане в града на липите заради личен ангажимент.

„Берое“ ще участва в надпреварата с 18 футболисти. В групата попаднаха четири момчета родени през 1999 година: Михаил Димитров, Божидар Джелебов, Мариян Тонев и Данчо Свиленски. Контузия попречи на един от основните халфове Руси Чернаков да попадне сред 18-те.

Турнирът се провежда в памет на Андреа Болонезе, който губи живота си на футболното игрище едва на 15-годишна възраст. „Малкият Шева“, както е бил известен футболистът, припада, минути след като се появява на терена.

През тази година участие в надпреварата ще вземат осем отбора, разделени в две групи по четири състава. В група „А“ са съставите на „Салернитана“ (Салерно), „Ночерина“ (Ночера Инфериоре), „Соренто“ (Соренто) и сборен отбор на областта Кампания. В другата група попаднаха съставите на „Берое“ (Стара Загора), „Авелино“ (Авелино), „Паганезе“ (Пагани) и „Академия Калчо“ (Салерно). Първоначално в турнира участие трябваше да вземе съставът на „Наполи“, но в последствие най-титулуваният клуб в областта Кампания се отказа.

Турнирът ще се проведе на стадион „Андреа Болонезе“ в Капецано и спортния комплекс „Терцо темпо“ в Сан Манго Пиемонте край Салерно.

Всички срещи са с продължителност от две полувремена по 35 минути. Максималният брой футболисти, с който може да разполага всеки тим, е 20, като 18 от тях ще са на разположение на треньора си за всеки мач. Победителите в двете групи се изправят един срещу друг в спор за титлата на турнира, а заелите вторите места излизат в малкия финал за 3-4 място. При равенство в редовното време в срещите на 2 юни се преминава към изпълнение на дузпи за излъчване на победителя.

Програма:

– 30 май, 16:30 ч: „Авелино“ – „Берое“ [Сан Манго]
– 30 май, 17:00 ч: „Салернитана“ – „Ночерина“  [Капецано]
– 30 май, 18:00 ч: „Паганезе“ – „Академия“ [Сан Манго]
– 30 май, 18:30 ч: „Соренто“ – „Кампания“  [Капецано]

– 31 май, 16:30 ч: „Берое“ – „Паганезе“ [Сан Манго]
– 31 май, 17:00 ч: „Салернитана“ – „Соренто“  [Капецано]
– 31 май, 18:00 ч: „Авелино“ – „Академия“ [Сан Манго]
– 31 май, 18:30 ч: „Ночерина“ – „Кампания“  [Капецано]

– 1 юни, 17:00 часа: „Академия“ – „Берое“  [Капецано]
– 1 юни, 17:00 часа: „Авелино“ – „Паганезе“ [Сан Манго]
– 1 юни, 18:30 часа: „Салернитана“ – „Кампания“  [Капецано]
– 1 юни, 18:30 часа: „Ночерина“ – „Соренто“ [Сан Манго]

– 2 юни, 17:00 часа: Среща 3-4 място (Втори група „А“ – Втори група „Б“)  [Капецано]
– 2 юни, 18:30 часа: Финал (Победител група „А“ – Победител група „Б“) [Капецано]
– 2 юни, 20:00 часа: Церемония по награждаване  [Капецано]

Групата:
– вратари: Стоян Димитров, Мирослав Тачев;
– защитници: Ангел Денчев, Калоян Динев, Божидар Джелебов, Галин Иванов, Ивайло Драгиев, Пламен Михайлов, Янчо Янчев;
– полузащитници и нападатели: Петър Болградов, Иван Червенаков, Мартин Маринов, Михаил Димитров, Преслав Георгиев, Росен Илиев, Светомир Георгиев, Мариян Тонев, Данчо Свиленски;
– старши-треньор: Сидер Димитров;
– водач на групата: Коста Костов.