На традиционната пресконференция след мача с „Миньор“ говори старши-треньорът Петър Хубчев.

 

„Този двубой бих го отличил от всички останали играни от нас през този сезон. За сметка на това го спечелихме. Всички видяха с какъв състав играхме. Вчера на последната тренировка бяхме 12 човека. Двама човека дебютираха, но като цяло мисля, че имаше старание. Важното е че завършваме по един подобаващ начин един успешен за нас сезон.“ – каза треньорът.

„Сутринта Алберто Лоузейро се е обадил. Има някаква надежда, но не смея да кажа. Казаха там лекарите, че не е скъсана връзката. Малко по-дълго време ще се възстановява. Не знам и аз какво да ви кажа. Молим се да се окаже наистина сега.“ – обясни той по повод контузията на Алберто Лоузейро, за който през седмицата бяха поставени много противоречиви диагнози в България и се наложи да пътува по-рано за Португалия, за да се изясни там състоянието му.

За лятната подготовка Хубчев обясни: „Уреждаме нещата. Утре сме на път всички. До 2 или 3 дни мисля, че всичко ще бъде наред. Хаосът е пълен. Никой не знае кога започва първенството, как ще играем, формулата каква е. Искаме така да направим че да тренираме колкото се може по-дълго време на едно място. Да не правим два лагера и да губим време. По всяка вероятност тук ще си останем в България, но ще търсим място, на което можем да останем по-дълго време. Започваме на 17 юни. Още сега след мача разпускаме играчите в почивка.“

„Честно трябва да кажа, че малко съм изненадан, но пък от друга страна доста време говорим едни и същи неща. Сега пък се оказа съвсем друго – че може и по друг начин да се играе. Това е радващо и прави чест на всички, които са участвали в това. Аз слагам нашия клуб далеч от тези неща.“ – каза наставникът по повод финала на първенството и развоя за титлата.