Преди последния мач за сезона разговаряхме с Пламен Липенски в специално интервю за beroe.bg Вижте равносметката за сезона на кондициония треньор на „Берое“ и очакванията за мача с „Миньор“.

 

– Г-н Липенски, утре пред отбора предстои последен мач от този паметен и изключително успешен сезон. Каква е вашата оценка обаче?
– С цялото треньорско ръководство всеки ден говорим, правим анализ, чертаем бъдеще и нашата оценка е повече от отлична. Според нас много добре свършена работа, но нека не забравяме, че утре ще играем и последния шампионатен мач. Ние искаме да завършим тази година с една също така прекрасна победа.

– Много специалисти казаха, че има коренна промяна в играта и обстановката в отбора от началото на календарната година. Според вас на какво се дължи това
– Не е нужно да си специалист, за да се види това, което казахте. Това се дължи на целия отбор. Не само на треньорския щаб, но на момчетата. Тук искам да отбележа помощта на всички – доктори, масажисти и най-вече на ръководството, което бе до нас и помагаше за всичко, което имаше нужда. Моите колеги бяха прекрасни, футболистите абсолютно добри професионалисти. Всичко това спомогна за прекрасното представяне на отбора.

– Както знаем доста проблеми има с контузени играчи в „Берое“. Ще успеете ли да окомплектовате боеспособен състав за утре?
– Аз не мога да ги деля, както беше казал и Петър Хубчев, на титуляри и резерви. Ние сме отбор от 26-7 човека и всички са готови, както видяхте и в мача с „Литекс“ и „Локомотив“ (Пловдив). Това, което имахме в наличност – излязохме с него и успяхме не само да победим, но и да докажем, че ние не говорим само, а и си вършим работата. Ние играем доста добър футбол, според нашите стандарти. Не смея да кажа, най-добрия, но определено най-приятния играем ние.

– Какво предстои пред отбора след мача утре?
– Още повече и много, много работа. Защото това, което сме постигнали е много трудно да го задържим. Както всички знаят – когато си на върха много хора ти обръщат внимание. Някои казваха, че сме се промъкнали между капките, но ние ще докажем, че ще се промъкнем и през по-едри капки.