Национален фенклуб Берое, с помощта на beroe.bg, организира за пети пореден път футболния турнир за „Фенкупа Берое“. Турнирът ще се проведе на 26 май (неделя) на изкуствения терен на комплекс „Берое“.

Тази година организаторите решиха да въведат следното условие за участие:
В турнира могат да участват само отбори, сформирани от членове на НФК (участниците в отборите трябва да притежават членска карта от НФК). Това правило не важи за отборите, които ще получат официални покани за участие, а те са  – ПФК „Берое“, Община Стара Загора, ЖФК „Берое“ и Фенклуб „Етър Велико Търново“. Всеки желаещ да участва може да стане член на НФК Берое при записването. Поради големия интерес членските карти на фенклуба са изчерпани, но записването може да стане сега, а картата ще бъде получена в следващите няколко дни след турнира, когато бъде готова от печатницата.

Записването за турнира ще стане по следния начин:
Всеки отбор трябва да предостави тимов лист, който да съдържа – името на отбора , списък от минимум 6 (шест) състезателя (две имена и номер на фенкарта), срещу името на капитана трябва да има телефон за връзка. В турнира нямат право да участват състезатели, които в настоящата календарна година имат картотеки в отбори от „А“, „Б“ или „В“ футболна група.

Тимовите листи трябва да се предоставят най-късно до 24 май (17:30 часа) във фенмагазина на стадион „Берое“ (работно време – всеки ден 10.00-13.00; 13.30-18.30). Жребият ще бъде теглен същия ден от 19.00 в музея на Берое.

Турнирът ще се проведе при следните правила:
В една футболна среща едновременно на терена могат да участват 6 състезателя (5 полеви и 1 вратар). Могат да бъдат извършвани „хокейни“ смени. Полувремената са 2 по 15 минути, с почивка от 5 минути между двете части. Турнирът ще се състои при директни елиминации. Изпълнението на тъч ще става с крак, при получаване на втори жълт и съответно червен картон от даден играч в една среща, той бива отстранен от мача и отборът ще играе 2 минути с човек по-малко. След изтичането им на мястото на наказания може да влезе друг футболист. Ако в даден отбор се установи нередовен състезател, то отборът му ще загуби служебно с резултат 3:0. Ако даден отбор не се яви до 15 минута на даден мач, противникът му ще спечели служебно с резултат 3:0. При равенство в редовното време се изпълняват по 3 дузпи, а при ново равенство се бие по една дузпа  – до грешка.

За всички зрители и участници ще е подготвена развлекателна програма и музика, както и солидно количество скара и бира. Организаторите канят всички съпричастни към зелената идея да се включат в надпреварата.