След края на срещата на традиционната пресконференция се явиха двамата наставници. Предлагаме ви мнението на старши-треньора на старозагорци Петър Хубчев.

 

„Умората бе основният фактор, който отличаваше двата отбора. Това още в самото се видя. След няколко единоборства се видя, че не сме толкова свежи. Мисля, че ще бъде банално да се оправдаваме със събитията случили се през седмицата, но като цяло ЦСКА бяха по-добрият отбор. Разбира се ние с малко повече късмет можеше да вземем една точка“, заяви в началото наставникът.

„Винаги след гол в 90-ата минута ще кажеш, че е логичен резултата, но като цяло няма какво да се лъжем. Нито вас, нито футболистите искам да заблуждавам, нормално е след това което изживяха през тази седмица, а и не само през нея. За мен не бе изненада, че ЦСКА ще бъдат по-свежи. Това, което ми направи впечатление, дори един от мачовете в които не можеш да отличиш някой, просто целият отбор излезe на 100% изцедени футболисти. Това отношение специално при нас през вторият полусезон не се е получавало. Не мога да ви кажа какво е състоянието на Лоузейро и Иво Иванов. Имаме 2-3 ударени футболисти, но в момента не мога да ви кажа нищо повече за състоянието им“, допълни треньорът извел старозагорци до купата през този сезон.

„Трябва да ви кажа, че имаше и такъв въпрос и никой от отбора не изяви желание да бъде пуснат по-рано в почивка. Момчетата реагираха като професионалисти. Елио Мартинс утре или вдругиден ще бъде опериран от херния. Той ще бъде пуснат по-рано от останалите, а за другите чужденци ще преценим. Но с оглед първия официален мач, който трябва да изиграем на 18 юли ще рискуваме и това. Аз бих ви помолил да коментираме мача, в такива подробности кой на коя позиция е да не изпадаме. Педро Еуженио изигра няколко мача на тази позиция, така че взависимост от противника ще реагираме. Още по-хубаво е в отбора като има такива футболисти, които могат да играят на няколко позиции. Но да коментираме нещо по-сериозно по тази тема мисля, че не му е времето“, каза Хубчев.

„Ние имаме един направен план за подготовка честно казано изготвен веднага след спечелването на купата, но кажете ми как да ви кажа като не знаем кога ще започне първенството. Сигурно са претрупани с работа във футболния съюз и не знаят кога ще бъде първия мач и под каква формула ще бъде проведено първенството. Ако вие знаете кажете, за да си направим програмата. Явно, че там проблемите са много големи и имат да вършат много работа и ще чакаме. Щом не могат да определят кога ще бъде първият мач значи, че има нещо което не е наред“, коментира героят от САЩ’94.

„За селекцията ще реагираме в зависимост от футболистите, които ще ни трябват на определен пост. Но аз пак бих ви помолил да изчакате. Не знам защо говорим за бъдещето като имаме още два мача. Аз съм сигурен, че всеки един футболист на „Берое“ ще иска да спечелим тези два мача. Защо трябва сега да говорим за бъдещето? Разбира се, че с оглед малкото време с което разполагаме си правим някаква сметка, но официално да обявя пред вас нещо ще бъде спекулация“, завърши Петър Хубчев.