Главният съдия Николай Вачев от Раднево се превърна главно действащо лице в дербито от XX-ти последен кръг на Областната група при юношите младша възраст между „Верея“ 96 и „Берое“ 97. Срещата се игра в кв. „Кольо Ганчев“ и бе спечелена по скандален начин с гол след игра с ръка за 1:0 за домакините, и то пред погледа на председателя на ОС на БФС Христо Белчев.

По-малките възпитаници на „Берое“ владееха повече топката, като в по-голямата част от срещата водеха играта. Първото полувреме не предложи почти нищо интересно за малцината зрители.

В 23-ата минута Антон Сакалийски от „Берое“ получи доста пресилен жълт картон за безобиден фаул в центъра на терена.

Малко след това Николай Михайлов от домакините влезе грубо с бутоните напред в краката на Димитър Видев, но главният съдия не санкционира футболиста на „Верея“.

В 70-ата минута домакините получиха право на изпълнение на пряк свободен удар. Стражът Богомил Цинцарски успя да избие топката, след което той, заедно със своите съотборници Христо Митев и Борислав Русков влязоха в спор за топката с футболист на „Верея“, който паднал на земята си придърпа топката с ръка и я вкара във вратата на домакините за 1:0, а главният съдия от Раднево зачете попадението.

Само четири минути по-късно при контраатака за старозагорци Никола Какамъков изпревари стражът Даниел Бакърджиев, който при опита си да стигне до топката се сблъска със свой съотборник. Топката попадна в краката на Димитър Видев, който преди да прати кълбото в опразнената врата чу съдийски сигнал за нарушение срещу вратаря.

Последва нов пресилен картон, този път за Ивелин Илиев.

В 80-ата минута беройци получиха право на изпълнение на корнер в дясно от вратата на домакините. Топката бе центрирана на задна греда, където Николин Нейков я засече във вратата на домакините. В този момент стражът Даниел Бакърджиев се извика и радневският рефер реши да отмени попадението за нарушение срещу вратаря в близост до който нямаше футболист в зелено-бял спортен екип.

До края на срещите домакините по всякакъв начин бавиха играта, без да получат каквато и да е забележка от Николай Вачев. Това изнерви наставника на старозагорци, който при опита си да поиска обяснение от съдията бе отстранен от резервната скамейка.

След последния съдийски сигнал футболистите на „Берое“ обградиха съдията и поискаха обяснение за решенията му, но не получиха отговор. Мидат Галбаев получи червен картон.

Старши-треньорът Атанас Димитров заяви след срещата: „Недоумявам защо съдия от Раднево трябва да ръководи среща между старозагорски отбори. Независимо, че играем с по-малки футболисти в по-голямата част от срещата водехме играта. Поради контузии не можах да използвам Михаел Лалев, Ивайло Ангелов и Георги Стефанов, но и без тях стояхме по-добре от домакините. Гледам сериозно на професията си и искам срещите да се решават на терена между състезателите на двата отбора. След края на мача не мога да успокоя футболистите си. Дори няколко от техните играчи след срещата признаха, че нямаше нарушение срещу вратаря им, но явно не и според съдията. Искам уважение към „Берое“.“

Верея“ 96 – „Берое“ 97 1:0
„Берое“ 97: Богомил Цинцарски,Росен Ангелов (Ивайло Иванов), Борислав Русков, Велико Господинов, Христо Митев (Радостин Рашев), Димитър Видев (Мидат Галбаев), Николин Нейков, Ивелин Илиев, Антон Сакалийски (Златимир Илиев), Александър Колев (Божидар Симеонов), Никола Какамъков; старши-треньор: Атанас Димитров
главен съдия: Николай Вачев (Раднево)