Професионалната футболна лига благодари на „Берое“ и „Левски“ за страхотния финал на Купата на страната, който се игра в сряда и пожела успех на „зелено-белите“ в Лига Европа. Ето какво пише лигата в официалния си сайт:

„Финалът на турнира за Купата на България, проведен на 15 май 2013 г. в Ловеч, върна доверието на хиляди привърженици на футбола у нас в традициите, устоите и нормалността на най-популярната игра у нас. В дълъг период на срив на посещаемоста по стадионите, на провали в турнирите на УЕФА и съмнения в качеството и честността на турнирите у нас, отборите на Берое и Левски предложиха футболен трилър, съдържащ редица компоненти, които карат хората по света да обичат тази игра – битка, мъжество, дух за победа, много голове, обрати, непредсказуемост до последния миг, неизбежен хазарт при изпълнение на дузпите. Поведението на играчите в зелено и синьо даде повод на феновете на стадиона да се гордеят с тяхното представяне, независимо от крайния изход. Коректното и убедителното съдийство допринесе категорично за качеството и честността на битката.

Като организатори и отговорници за финалия двубой бихме желали да признаем публично нашата гордост от себеотдаването на играчите на Берое и Левски, от поведението на агитките на двата отбора по време на голямата драма. Благодарни сме на ръководствата на двата отбора и техните фенклубове за отличния синхрон и старание в подготвителната работа.

Финалът се превърна в истински празник благодарение на домакините от град Ловеч, предоставили отличен стадион с лиценз от УЕФА. Благодарим за професионализма и загрижеността на колегите от ПФК Литекс, изнесли тежестта по организацията на събитието. Поздравяваме за старанието и съпричастността ръководството на Областната дирекция на МВР в Ловеч и всички полицаи, ангажирани с охраната на един от най-важните мачове в годишния футболен календар у нас.

БПФЛ честити на ПФК Берое ценния трофей и пожелава на момчетата на Петър Хубчев достойно представяне в Лига Европа.“