Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров бе в Ловеч и подкрепи любимия си зелено-бял отбор. След мача той бе любезен да говори пред клубната телевизия на тима. Вижте какво сподели той:

 

– Г-н Тодоров, честита Купа! Оценката ви за това и за днешния мач?
– Благодаря! Честита победа за всички старозагорци! Това е уникално изживяване. Вярно, че преди няколко години отново взехме Купата, но най-хубаво е, когато я вземем срещу „Левски“ и то в такъв драматичен мач. Поздравявам момчетата, треньора, най-вече невероятната публика. Наистина е уникално изживяване за Стара Загора и аз съм горд с „Берое“, с града, с всичко, което се случва с отбора. Наистина това е уникално изживяване.

– Треньорът Петър Хубчев преобрази отбора. През есента бе спряган за кандидат за изпадане. Сега 17 мача и само една загуба. Няма как да не ви радва това като фен на този отбор?
– Радва ме страшно много. Възлагахме целият град големи надежди на Петър Хубчев да вдигне отбора и той го направи по най-добрия начин. Показа, че е наистина едно от златните момчета на българския футбол, които и 94-та година ни радваха. Сега направи „Берое“ носител на Купата. Благодарим му с цялото си сърце за всичко, което направи за отбора.

– Получи се много хубав мач. Един от най-здравите в последните години в спор за този трофей. Като футболен човек, който все пак играе, макар и аматьорски, каква е оценката ви за спортно-техническите качества на мача?
– Смятам, че „Берое“ стоя много добре. Надигра тотално „Левски“ в редовното време. Просто беше въпрос на отпускане да ни вкарат два гола в края на мача. Хубаво е, че шансът беше с нас и успяхме на дузпите да вземем мача, защото наистина отборът го заслужаваше. Мисля, че бяхме определено по-добри. От години наблюдавам мачовете на „Берое“ и за първи път виждам така безапелационно да надиграваме „Левски“ и се радвам, че Купата е наша.

– Цяла Стара Загора ще посрещне отбора след 3-4 часа. Какво сте подготвили като кмет на града?
– Подготвихме сцена пред общината. Видеостена, на която хиляди ми се обадиха, че са гледали мача. Подготвили сме да посрещнем отбора на сцената със заря, шампанско и всичко, което трябва за една уникална победа.

– С успеха си „Берое“ придоби право за участие в Лига Европа отново. Този път какъв е шансът Стара Загора да е домакин на срещите от турнира?
– Аз съм сигурен, че ръководството на отбора ще положи усилия в следващите месеци да преведе стадиона във вида, в който може да бъде лицензиран за мачове от евротурнирите. Сигурен съм, че нашите момчета ще играят в Стара Загора и им пожелавам успех в турнира.