Георги Андонов спечели приза “Футболист на феновете” за месец април. Нападателят събра 2537 точки от 763 гласували в анкетата, която се организира в beroe.bg. Футболистът получи приза си след мача с „Локомотив“ (София) от Мис Берое фенка 2013 Жаклин Танева.

 

– Жоро, получи награда за месец април. Как се чувстваш?
– Отлично. Благодаря за признанието на феновете за този месец. Мисля, че тази награда е за целия отбор, защото всички играхме много силно. Имаме 4-5 поредни победи. Без помощта на тези успехи нямаше как да спечеля тази награда.

– Силна пролет за отбора. Оценката ти досега и на какво се дължи възходът ви според теб?
– Не знам за кой път се повтаряме и аз и моите колеги – направихме добра зимна физическа подготовка. Нямаме контузии в отбора. От мач на мач се чувстваме все по-добре.

– Срещу „Локо“ Сф вместо да разгромите съперника изпуснахте доста положения…
– Има и такива мачове. Ако бях вкарал аз ставаше 2:0. Можеше и 3-4 гола да паднат. Видяхте – имаха едно положение и го вкараха.

– Предстои мач срещу „Литекс“. Очакванията ти?
– Отиваме за три точки и да се надиграваме.

– Ще излезете ли с втория отбор?
– Не мога да отговоря на този въпрос. Треньорското ръководство може да каже.

– Очакванията ти от финала за купата?
– Моите очаквания и на целия отбор са отново да зарадваме целия град. Да донесем Купата отново тук. Дано се случи.

– Имате ли сили за това?
– Да, имаме.

– Ще може ли да издържите на два фронта? Имате още шансове за шестицата…
– И „Левски“ играе на два фронта. Мисля, че сме добре физически.

– Конкуренцията в атака как ти се струва?
– От това по-хубаво нещо няма. В един отбор да има конкуренция на всеки пост и да си в оптимална форма постоянно, да няма отпускане. Не ме притеснява конкуренцията.

 

През април “Берое” изигра 8 официални срещи. Месецът започна с отстраняването на “Пирин” (Гоце Делчев) за Купата на България с резултат 3:1 в полза на “зелено-белите”, а точни бяха Елио Мартинс, Георги Андонов и Игор Джоман. Последва загуба от “Левски” с 2:0 след спорно съдийство на Ангел Ангелов. В следващата среща “Берое” се наложи с 2:1 над “Ботев” (Пловдив), а точни бяха Венцислав Христов и Георги Андонов. “Заралии” надделяха в следващия мач над “Монтана” с 3:1, а точни бяха Амир Саюд, Дончо Атанасов и Давид Каядо. При първия мач от Купата “Славия” и “Берое” завършиха 0:0. Последва победа с 1:0 над “Черно море”, а точен за “Берое” бе Георги Андонов. Отново Андонов отбеляза победното попадение и срещу “Славия” в полуфинала-реванш за Купата, с който “Берое” се класира на финала в турнира. Последният мач за април бе срещу “Черноморец” където “зелено-белите” отново излязоха крайни победители с попадението на Георги Андонов.

В класацията бяха номинирани 17 футболисти на “Берое”, които са записали сборно от всички мачове 90 или повече минути по терените в официални срещи през изминалия месец.

Феновете наредиха Георги Андонов на първо място след важните му голове през месеца. На второ място както и предния месец остана моторът на отбора Алберто Лоузейро с 1993 точки, а в тройката влезе още Венцислав Христов с актив от 1674 точки. Както и предния месец в петицата отново попадна Иван Караджов, който прави силно представяне под рамката за „Берое“. „Човекът с асистенциите“ както някои привърженици наричат вече Пламен Крумов остана на пета позиция с 1015 точки. След като грабна публиката с хубавите си атаки на шесто място пък попадна Амир Саюд.

Вижте пълното класиране:
1. Георги Андонов 2537 т.
2. Алберто Лоузейро 1993 т.
3. Венцислав Христов 1674 т.
4. Иван Караджов 1019 т.
5. Пламен Крумов 1015 т.
6. Амир Саюд 658 т.
7. Борислав Стойчев 629 т.
8. Давид Каядо Диас 414 т.
9. Елиаш 297 т.
10. Дончо Атанасов 269 т.
11. Елио Мартинс 268 т.
12. Веселин Пенев 228 т.
13. Владимир Зафиров 185 т.
14. Иво Иванов 75 т.
15. Джери Ситое 72 т.
16. Здравко Илиев 68 т.
17. Игор Джоман 44 т.

collage3.1

andonov-futbolist-april