Помощник-треньорът на „Берое“ Левон Апкарян се отзова на традиционната пресконференция след мач и сподели впечатленията си от мача с „Пирин“ (Гоце Делчев). Ето какво сподели специалистът:

 

„Като цяло, един много труден мач за нас. Знаете в последно време какво се случва с нашия отбор и докъде сме стигнали. Днес дадохме възможност на някои играчи, които по-малко взимат участие, да играят. Беше много труден мач. На всяка цена искахме да се представим добре, въпреки многото трудности, които имахме днес. Не искам да навлизам в подробности и да се оправдавам. В нашия отбор, в „Берое“, искаме да работим по такъв начин, че на преден план да е само футболът. Нито ни интересуват някакви сметки, нито кой къде е, как е и защо. Подготвяме се за всеки един мач. Така беше и днес. Въпреки че много хора отсъстваха. За тази точка момчетата се бориха много. Имахме възможност и да спечелим. Накрая, а и през целия мач, имахме положения“ – каза Апкарян.

„Ваше мнение е, че играчите, които влязоха, се представиха добре, но аз мисля същото. Анализите ще ги направим ние“ – допълни той.

„Дори когато не върви, не искаме да се оправдаваме със съдиите и да кажем: „Те са виновни, а ние си свършихме супер работата.“ Само че самият факт, че треньорът на домакините влезе в съблекалнята, поздрави момчетата и каза това, което ще ви цитирам без да се притеснявам: „На нас и съдията ни помагаше, успех момчета, много добър отбор сте.“ Какво повече да ви кажа? За какво идва този човек тук? Не трябва ли да дойде да се съблече, да не го интересува кой отбор как се казва и да си свърши работата – това, за което му плащат!“ – сподели треньорът за съдийството.

На въпрос за какво бе изгонен Петър Хубчев от рефера Апкарян отвърна: „Вие видяхте ли той да направи нещо кой знае какво, че да го изгони? Попита го просто. Ако човек, разбиращ от футбол, изгледа този мач и анализира всяка една ситуация, аз съм убеден, че ще каже: „Тук има нещо нефутболно.“ Нито е обиждал. Вие мисля, че го познавате този човек. Той се концентрира само върху работата. Не го интересуват приказки и фанфари. За мен бе изгонен тенденциозно. Казвам го най-отговорно. Никога не сме искали да се оправдаваме – дори когато губим, търсим вината в нас.“